onsdag 4. april 2018

Bade med feber

Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt.

Hvis en person med feber er veldig slapp, ikke orker å bevege seg og knapt orker å svare på spørsmål, kan hun ha en alvorlig infeksjonssykdom. Hvis den febersyke er surrete eller bare snakker tull, kan tilstanden være alvorlig. Hvis det er vanskelig å vekke en person med feber , er tilstanden alvorlig.


Som regel kommer feber sammen med andre sykdomstegn. Barn får lettere feber enn voksne fordi de har en mer umoden temperaturregulering. Når et barn har feber , betyr det generelle inntrykket av barnet (allmenntilstanden) mer enn hvor høy feberen er.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har.

Jeg har influensa, og feber på ca 38grader. Samboer har fyrt i stampen i hele dag, og jeg har så lyst til å bade i kveld! Men-har hørt at man ikke skal bade i varmt vann ved feber.


Men ikke dersom det går på. Barn får ofte feber av kort varighet i forbindelse med ufarlige virusinfeksjoner. Alvorlighet av feber som tegn i seg selv er noe som ofte overvurderes av både foreldre og helsepersonell. Ved høy feber og redusert allmenntilstand kan det være aktuelt å bruke febernedsettende legemidler.


Hvis du har feber og generelt føler deg dårlig, bør du gå til legen med én gang, presiserer han. Feber aktiverer kroppens forsvar. Opp til rabatt - Bestill nå! Gratis avbestilling! At tage et bad med en feber er kun nyttig, hvis du har feber mild til lav kvalitet.


Agoda Eksklusive Tilbud i Bade. Hvis du har en feber over 1° F, bør du søge lægehjælp for at forhindre, at temperaturen stiger yderligere. Putting is på forsiden og bagsiden af halsen hjælper også til at kontrollere feber.

De fleste som ellers er friske og raske, tåler feber godt. Høy feber over °C kan imidlertid være tegn på alvorlig sykdom. Er det normalt at de minste babyene har feber ? Barn som er mindre enn uker har sjelden feber. Man bør generelt være tidlig ute med å kontakte fastlege eller legevakt om det nyfødte barnet er sykt med dårlig allmenntilstand eller feber. Barn med feber de første to-tre månedene skal alltid undersøkes av lege i løpet av kort tid.


Når du har en infeksjon - for eksempel en forkjølelse eller influensa - er det bra med litt feber. Oftest tolkes feber og makulopapuløst utslett som betinget i banale virusinfeksjoner, og ved god allmenntilstand er det sjelden pasienten blir innlagt i sykehus. For å hindre smittespredning bør de fleste slike pasienter med feber og hudutslett behandles med forsiktighet av helsepersonell og kontakt med sekret bør unngås.


Ved urinprøve er det viktig å ikke få med rusk fra huden,. Ved feber bør påkledningen være lett (uten at pasienten fryser), og romtemperaturen bør være sval (15–grader). Dyna kan gjerne byttes ut med et lettere teppe eller et laken. Det er imidlertid viktig at pasienten ikke fryser, for da begynner kroppen å produsere mer varme. Noen pasienter synes det er godt med kalde omslag på panna.


Den viktigste profylakse er at man er nøye med hygienen og forsiktig med hva man spiser og drikker dersom man oppholder seg i land hvor tyfoidfeber er utbredt. Vaksine mot sykdommen finnes både i oral og parenteral form. Begge vaksinene gir oppimot prosent beskyttelse, og beskyttelsen varer 1–år.


Tar du febernedsettende, risikerer du at det tar lengre tid å bli frisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg