onsdag 4. april 2018

Biff stroganoff

Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. En kjent klassiker som aldri går av moten og kommer i mange utgaver. Her er vår favorittoppskrift! Denne skal tilberedes raskt, så du bør bruke en mør biff.


Biff stroganoff smaker fantastisk med tilbehør som hjemmelaget potetmos ved siden av! I motsetning til høyrygg og lammebog som trenger lang koketid før det blir mørt, er utgangspunktet til Stroganoff strimlet mørt biffkjøtt.

Poenget her er å brune kjøttet over høy varme uten at det blir gjennomstekt, for så å lage en fyldig tomatisert fløtesaus med bacon, løk og sopp. Men denne gryteretten lager du like gjerne på hytta som til hverdagsmiddag hjemme. Ikke kjøp og bruk halvfabrikat når det er så enkelt å lage det fra bunnen av selv. Biff Stroganoff med russisk touch. Befstróganov er en selvskreven, russisk søndagsfavoritt.


Sett gryten på lav varme og dra ut på tur, denne blir bare bedre med litt ekstra tid. Skjær kjøtt i strimler og stek raskt i smør i en stekepanne. Ha på salt og pepper og legg på en tallerken.

Hell vann i stekepannen og kok opp, og sett så denne stekesjyen til side. Sausen gjør susen, og det skal være mye av den. Med nötbog till biffen, crème fraiche till såsen och en smaksättning av bland annat vitlök, paprika, tomatpuré och dijonsenap får du en rustik gryta med krämig känsla.


Historien skal ha det til at den populære retten ble til under en matlagingskonkurranse i St. Midt på middagsbordet en kald høstdag i oktober. Hvis du tror dette er en kjedelig rett tar du fryktelig feil! Denne retten ble servert hjemme hos oss da jeg var barn i spesielle anledninger, og jeg elsket det!


Jeg elsket det så mye at jeg ønsket det som middagsrett til min konfirmasjon. Denne gryteretten krever ikke spesielt mye innsats, men du blir likevel belønnet med en svært smakfull godbit til dagens spennende OL-sendinger. Ha i de hakkede tomatene og kok opp. Hvis kjøttet ikke er helt mørt, så la det koke seg mørt i sausen før du har oppi det resterende.


En riktig klassiker är den goda biff stroganoffen som passar såväl till vardag som till fest. Vask og skrell gulrøtter, purre og løk, og kutt grønnsakene opp i små terninger. Legg dette i en form eller i en dobbelt plastpose, sammen med rødvin.


MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Er du klar for å planlegge ukemenyen for en ny uke? Finn frem familiens aktivitetskalender, notatblokk og penn, ta en titt i kjøleskap, fryser og kjøkkenskuffer – og sett i gang! Serveres med skåldede tomater, agurk i strimler og hjemmelaget potetstappe.

Inviter venner på denne en kveld og du vil få fornøyde gjester. Kan lages til mange på relativt kort tid. Det gir en deilig smak som komplimenterer resten av ingrediensene godt. Perfekt rett når du vil ha noe ekstra godt og kose deg litt.


Lysten til å lage en skikkelig biff Stroganoff har fulgt meg lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg