mandag 24. april 2017

Dikt om å se

Dersom De finner dikt som De liker eller annen nyttig informasjon på Internett så bør De skrive ut en kopi eller lagre nettsiden lokalt. Les og nyt dikt på Internett mens De kan! Da er livet godt å leve hvor alt det gode står i kø.


Dikt om livet – av 20. Bare tenk på personen du feirer, og prøv å velge eller skrive et dikt som virkelig passer hans eller hennes karakter.

Se kategorien alle dikt alfabetisk for en alfabetisk liste over alle diktene. Motstand mot dikt er nytteløst. Se bedre etter – se om du kan finne: et barn, en bru en mor, en kvinne! Et dikt om det å elske noe som er større enn deg selv.


Se meg som sitter der innerst inne! De er MEG du må prøve å se – og finne! Dette diktet ble funnet i nattbordsskuffen til en gammel dame, på et engelsk pleiehjem – etter hun var død.

Og ingensinne diktet fuglene en sang. Og dén ble din arvedel. Det er noe som heter lengsel. Gravdahl Bokhandel har vært så heldig at vi har fått lov til å bruke dikt av Rolf Jacobsen på våre bokmerker. Du må lære å vente.


Glöm inte att kommentera andras dikter, det gör det trevligare för alla. De olika kategorierna finner du alltid högst upp till höger på sidan. Som synes finns även noveller. Klicka här om du vill skicka in en dikt eller novell. Eldirekte har fast lav frakt på 29kr - Se vårt utvalg her.


Vi har lynrask levering, stort utvalg og god service. Der en lykke over all forstand. Så la meg drømme, drømme om mitt liv, ja drømme. Fagervann om himmelen drømmer.


Jeg bøyer meg og speiler meg i deg, du himmelblå, og speiler meg i evigheten i et flyktig nå.

Meg Følelsen av å ikke høre hjemme noe sted. Noen ganger Kommer rett fra hjertet. Pain Om å ha det vondt uten å vise det. Razor blade Et engelsk dikt.


Tenkte det ut på minutter, så det er. Der kan man kommentere diktene som ligger på siden her, hvis man vil dele en lesermening. I arbeidet med å skrive egne tekster trenger elvene ofte hjelp til å se for seg hvordan tekstene de skal skrive kan se ut.


Ved å bruke modelltekst synliggjør vi for elevene hva som er målet med skriveoppgaven. Skriv et dikt der du bruker ditt eget navn som eksempel. Dei fleste former for dikt har ein klar musikalitet.


Truleg er dikt opphavleg meint å skulle syngjast eller bli messa fram, kanhende dansast til. Musikaliteten i dikta får ein for det første fram ved at linjene har fast rytme, i ulike rytme-mønster. For det andre gir det og ein musikalsk effekt at ein i dikt ofte finn ulike typar rim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg