mandag 24. april 2017

Hvetemel

Her vil du finne informasjon om produkter som speltmel, Graham mel, Ideal Mel og selvfølgelig vår klassiske Kjerne Hvete sammen med andre produkter. Hvetemel er finmalt og siktet mel av hvete med høy gluten. I de senere årene har mel basert på gamle kornsorter blitt mer tilgjengelig.


På grunn av innholdet av glutenproteiner som gir deigen evne til å heve seg, gir dette hvetemelet unike bakeegenskaper. Med hvetemel får man gir lette og luftige bakverk. Søk etter hvetemel på Kelkoo.

Sammenlign tilbud på hvetemel fra våre nettbutikker og les brukervurderinger som hjelper deg å velge. I fint mel benytter man bare kjernen i kornet. Skallet skilles fra og utgjør det som kalles kli. Som navnet forteller er melet malt fint. Normalt selges fint mel som siktet hvetemel eller siktet rugmel.


I siktet hvetemel benyttes ca. Og hvetemel spesielt kan få kroppen din til å si i fra. Vanlig hvitt hvetemel inneholder rundt prosent karbohydrat i form av stivelse, mens sukker er 1prosent karbohydrat i form av sukker.

Mel innholder 9-prosent protein avhengig av type hvete, rundt prosent fiber og cirka prosent fett. Du kan ha allergi eller intoleranse mot hvetemel eller andre kornslag uten å ha cøliaki. De vanligste reaksjonene er oppkast, diaré, kolikk, hudutslett eller pustebesvær. Melet er malt fint og selges normalt som siktet hvetemel , siktet speltmel eller siktet rugmel. Melet kan brukes i stedet for siktet hvetemel , men melmengden må økes noe.


Produkter laget av sammalt hvetemel er mer næringsrikt, de er gjerne mørkere med mer utpreget smak. Siktet hvetemel er vårt mest anvendte bakemel, og gir lette og luftige bakverk. Hei, kjære Godt-leser!


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår. Blant annet påstås det at spelt har et høyere innhold av protein, enkelte vitaminer og mineraler. På et norsk siktet hvetemel er utmalingsgraden på prosent.


I Tipo og Tipo er det tatt med mer av kjernemelet. Hvor mye veier en desiliter mel eller ei spiseskje sukker? Her finner du vekt og mål på en del matvarer som du ofte bruker i kjøkkenet. Skal du for eksempel bake og mangler kjøkkenvekt, så kan du finne ut hvor mye de ulike ingrediensene veier i denne tabellen.


Slik regner du enkelt om fra gram til desiliter, og omvendt.

Måned(er), ved - ºC. Du erstatter hvetemel med. Slik gjør du: Du kan fint erstatte hele to tredeler av hvetemelet i kaker, kanelsnurrer og brød med hvit hvete uten at noen fatter mistanke og rynker på nesen.


Du vinner: Tre ganger så mye fiber som hvis du bruker vanlig hvetemel , fordi hvit hvete inneholder alle skalldelene og kimen. De hevder at moderne hvetemel kan gi helseplager på grunn av superstivelse og supergluten som den opprinnelige hveten ikke hadde. Vi tåler gluten i små naturlige mengder, men får tarmen for mye gluten så greier vi ikke å bryte ned alt dette og dette kan gi negative konsekvenser på for eksempel den naturlige tarmfloraen og vår konsentrasjonsevne, forklarer Berit Nordstrand. Ett kilo siktet hvetemel helt over i litersmål.


Ikke like lett med mel. I baking oppgis som regel melmengder i gram i stedet for dl. Vanlig siktet hvetemel inneholder for eksempel gram fiber per 1gram, mens fullkorn hvetemel (begge fra Regal) inneholder gram fiber per 1gram, har hun uttalt til KK. Med fullkorn hvetemel kan du bake like fine bakevarer (samme bakeegenskaper som hvetemel ) samtidig som du tar vare på næringsstoffene fra fullkornet. Flere og flere oppdager at de lever bedre uten hvetemel eller gluten.


Og mange lurer på hva slags mel det kan erstattes me og hvordan det gjøres. Det går nemlig ikke an å bruke gamle oppskrifter som inneholder hvetemel , og deretter bare bytte ut hveten med en annen type mel. Gluten i hvetemel er mer fleksibel, og således i stand til å motstå over-elting, noe som kan gi brødet en grov tekstur. Vitamin og mineral innholdet i spelt og hvetemel er nesten det samme, med små forskjeller i mengden. Gå for en sunn start på året.


Møllerens Mirakelmel, FIBRA Fullkorns hvetemel , FIBRA Fullkornsspelt og 4-korn blanding bidrar til både smakfull og sunn bakst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg