onsdag 5. april 2017

Sukkerbrød med sjokolademousse

En sjokoladekake med helt, helt mild sjokoladesmak…. Her består kakebunnen av en helt vanlig, luftig sukkerbrødsbunn. Sjokoladesmaken kommer av den lyse sjokoladekremen som has inni og utenpå kaken. Det heile og fulle kakenamnet her må vera Sjokoladesukkerbrød med sjokolademousse med hint av appelsin, og med mørk sjokoladefrosting på toppen, toppa med eit jordbær.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.

Dette er ei kjempegod sjokoladekake, mektig, men frisk i smaken. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad.


Stivpisk eggehviter. Pisk eggeplommer og melis luftig. Tilsett forsiktig kaffen. Bland inn smeltet sjokolade i eggedosisen.

Vend inn den piskede kremen og ha til slutt i de stivpiskede eggehvitene. Ha moussen over kaken og sett til avkjøling. Hyggelig å høre at pikekyss med kikertelake fungerte fint. Når det gjelder glutenfritt sukkerbrød uten egg, er det en stor utfordring som jeg ikke tror kikertemarengs kan løse utenvidere.


Jeg har allerede forsøkt med hvetemel, og kaken ble egentlig ikke så veldig mye bedre enn den er når jeg bare bruker natron og eddik som hevemiddel. Med et høyt og luftig sukkerbrød kan du lage mange deilige kaker. Men, du har kanskje opplevd at sukkerbrødet faller sammen på midten og ikke blitt så høyt som du hadde håpet på?


Denne bløtkaken ble laget til Ingvilds 30-årsdag, og er fylt med sjokolademousse og krem med rørte bær. Sikt i mel og bakepulver, og rør dette forsiktig inn med en slikkepott. Sjokoladeekspert Sverre Sætre viser Lars Barmen hvordan han lager kaker og desserter med sjokolademousse.


Han lager en veldig stor porsjon sjokolademousse som skal rekke til alt. Jeg bakte sukkerbrød i dag, for første gang i hele mitt liv. Og gjett om det ble vellykket!


Har ikke delt det opp ennå, så det kan være katastrofe inni, men tror ikke det, det ser helt perfekt ut. Jeg fulgte denne oppskriften, men erstattet litt av hvetemelet med toppet ss potetmel. Tenkte kanskje potetmel ville garantere suksess.

Sjokolademousse som smelter på tungen… Høsten er i ferd med å gjøre sitt inntog. Mindre utetid og mere tid inne til å lage god mat. Trifle er betegnelsen på en lagvis dessert som stammer fra England.


Opprinnelig lages den ved at vaniljesaus, sukkerbrød , frukt og krem legges lagvis i et gjennomsiktig glass eller en glassbolle. Desserten gjør seg utrolig godt på et dekket bord. Søndagen lagde jeg dessert for 2. Kjempegod sjokolademousse med sjokolade og lite sukker.


Om du ønsker en søt mousse, bør du bytte ut sjokoladen med en lysere variant, eller øke mengden sukker. Om jeg selv skulle lagd den søtere, ville jeg gått for en lysere sjokolade. Brownietrifle med sjokolademousse er en perfekt dessert til litt mer høytidelige anledninger, som nyttårsaften eller julebord. De ser utrolig fine ut i glassene sine. Oppskriften er spesielt fordelaktig da den kan lages på forhånd og stå i kjøleskapet mens den venter på å bli spist.


En skikkelig saftig festkake med mye deilig sjokolade. Er dere mange i familien som vil feire mor, og du har lyst til å gjøre noe ekstra, så vil denne saftige sjokoladekaken garantert imponere! I følge er det spesielle med kaken at det ikke skal brukes bakepulver, men at luften i kaken skal komme fra eggene som piskes med sukker mens det står over vannbad. Det er også ganske vanlig å ha litt smeltet smør i røren til slutt. Jeg har sett på en god del oppskrifter, både med og uten bakepulver og med og uten smør.


Fyll midten av kaken med bringebærmousse og legg den andre kakebunnen over. Ha hvit sjokolademousse over bunnen og stryk over med en palett så kaken blir helt glatt over. Sett til avkjøling noen timer så moussen stivner.


Kjevle ut ett marsipanlokk i størrelse med kaken og legg over. Fjern forsiktig formen og pynt kaken etter. Her har du oppskriften på Frisk bløtkake med bringebærmousse og vaniljekrem, som Souheila Eddamnat lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Har fått mange sukkerbrødbunner av min kjære svigermor, men jeg er ikke spesielt glad i vanlig krem, så hva kan jeg fylle den med ? Skal ha besøk ikveld så fint om dere kommer med noen forslag til meg. Lag på lag med gode, søte smaker, denne Oreokaken imponerer!


Her får du nemlig knasende Oreobunn, frisk ostekrem, syndig sjokolademousse og fløyelsmyk krem toppet med Oreo, alt i ett. Bedre blir det ikke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg