torsdag 13. april 2017

Feber som kommer og går voksen

Du kan også føle deg svak, ha hodepine og muskelsmerter. Det er likevel usikkert om feber alltid er hensiktsmessig. Når temperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen (surstoff) og væske.


Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. Han poengterer at mennesker som har urinveisinfeksjon umiddelbart bør dra til legen dersom de får feber , fordi dette kan være et tegn på nyrebekkenbetennelse. Feber - er det alvorlig?


Det kan raskt utvikle seg til å bli en nyrebekkenbetennelse og da går disse menneskene, på veldig kort ti fra å være syke til veldig syke. Dermed bør vi egentlig være ganske fornøyde med å ha litt feber når vi har en infeksjon i kroppen. Unntakene er enkelte barn som kan få feberkramper, noe vi kommer tilbake til. Dersom du går lenge med feber , eller har høy feber , bør du kontakte lege for å få en formening om hva dette skyldes.


Her borte er det noe som går nå. Når man setter febernedsettende vil jo variere fra barn til barn. Noen får lett høy feber andre ikke. Noen blir fort grinete og utkjørte av feber andre ikke. Hadde Vesla fått i feber hadde ho fått febvernedsettende for lenge siden.


Ho blir grinete på 3og ligger som slakt på 32. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg. Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber.


Jeg har ingen historie med sykdom, er normalvektig, spiser variert og mosjonerer regelmessig. Siden august i fjor har jeg hatt lavgradig feber (3-32) daglig, med opphold på 4-dager med jevne mellomrom. Min samboer er en mann på år som nå har gått og hanglet i over en måned. Han har kommet hjem fra jobb og deretter gått rett til sengs og sovet nesten i ett til neste dag.


Dessuten har han veldig ondt i beina,av og til hele, men oftest ved anklene og leggene. Har den siste måneden (om ikke lenger) hatt feber som kommer og går. Fryktelig ubehagelig.


Merker jeg blir varm og får feberfølelse, og når jeg måler så har jeg (lav) feber. Så går det over i løpet av noen minutter eller time. Hodepine også forresten, den går ikke over når den først har kommet. Som voksen bør du oppsøke lege om du har hatt feber i mer enn fire til fem dager, og hvis feberen forsvinner for så å komme igjen etter et par dager.


Er allmenntilstanden dårlig, du får feberfrysninger eller du har vansker med å få i deg væske, bør du oppsøke lege snarest. Hvor kommer feberen fra? Dette er ofte infeksjoner som går over av seg selv og man vanligvis ikke trenger oppsøke lege. Har man feber og føler seg dårlig, har kroppen godt av å hvile litt. Hvis du ikke kommer i havn med å ta grep selv, og går med uforklarlig hodepine over lengre ti.


Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak. Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre-nese-hals-spesialist. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen.


De inntreffer hos opptil av 1barn under år. Det er vanligvis korte og ufarlige krampeanfall som kan utløses fordi barnet har stigende feber. Mange tilstander kan forårsake feber.


De vanligste tilstandene som forårsaker feberkramper er øre - eller halsbetennelse. Jeg føler meg dårlig om tempen kommer opp i 3og skikkelig dårlig om den bikker 38. Når en voksen har feber uten symptomer, er det alltid bekymringsfullt fordi temperaturen, som en av kroppens reaksjoner, ikke oppstår fra bunnen av.


Imidlertid er fraværet av symptomer skremmende, siden det er umulig å umiddelbart bestemme årsaken til denne tilstanden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg