mandag 24. april 2017

Kan man bli gravid når man har mensen og går på p piller

Tvert imot øker risikoen for bivirkninger og å bli gravid. Så hvorfor har ikke alle fått vite det? Tar man p -pillene som man skal er det svært liten fare for å bli gravid. Ved p -pillebruk blir oftest mensen kortere og mindre.


Noen ganger kan mensen også utebli med p - piller uten at man er gr. P - piller påvirker ikke fertiliteten. Kommer mensen når den skal og du tar alle p -pillene dine omtrent samme tid hver dag er det svært liten fare for å bli gravid.


Det fører bare til stress. Når man bruker enkelte p - piller , så kan man miste blødningen etterhvert, mens med andre pillemerker så skal man ha blødningen uansett. Kan bli gravid raskere enn du tror.


Men det færre vet, er at det for enkelte kan gå veldig raskt. Fra du tar siste P -pille på brettet, går det så lite som timer før hormonene forsvinner fra kroppen. Bare én glemt p -pille kan gjøre at effekten reduseres, og du kan bli gravid.


Jo flere du glemmer per brett, jo større er sjansen for at effekten reduseres. Glemmer du ofte å ta p -pillene dine, bør du snakke med lege eller helsesøster om andre prevensjonsmåter som ikke må tas hver dag, for eksempel p -plaster, p -ring eller p -stav. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens , men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens.


Man må ha en meget kort menstruasjonssyklus, som er tiden fra den første dagen i en periode til den første dag i den neste periode, eller en tendens til å ha lengre perioder. Ja, det er mulig å bli gravid når man har mensen. Rask og trygg leveranse.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. SVAR: Hei jente år. Du kan lese om p - piller på denne siden.


Dette gjør at man ikke blir gravid på p - piller , så lenge man tar en pi. Unge kvinner under år har dobbelt så stor sannsynlighet for å bli uønsket gravid enn eldre kvinner over år. Spiral er dyrere enn p - piller , og prisen skal ifølge undersøkelsen være en avgjørende årsak til at mange ikke benytter dette. Noen har også uregelmessige sykluser som kan være vanskeligere å bli klok på.


Sykluslengden kan også endre seg etter hvert som vi blir eldre. Har du gått på p - piller eller hormonspiral i en periode, kan derfor sykluslengden etterpå være annerledes enn før du begynte på denne typen prevensjon. Noen medisiner kan redusere effekten av p - piller.


Hvis du har brukt p -pillene slik du skal, har du en trygg prevensjon hele tiden, også i den uka som du har blødning og tar sukkerpillene. I mai sluttet jeg igjen for å bli prøver og da kom mensen med en gang, og var forholdsvis stabil helt til nå i aug. Er dager på overti og kun neg.


Men dette er også heeeelt normalt i følge legen, at man hopper over en og annen syklus når man nettopp har slutta på prev. Når du slutter med p - piller kommer eggløsningen og din vanlige menstruasjon veldig fort igjen - hos noen går det imidlertid opp til måneder før alt virker normalt igjen. Dersom man går på p - piller mens man er gravid vil man som oftest få mensen som vanlig da det er en kunstig menstruasjon som kommer nettopp fordi man tar p - piller.


Fra måneden etter man har fylt år til og med måneden før man fyller år, får kvinner dekket 1kr hver tredje måned til prevensjonsmidler (gjelder p - piller , minipille, p -plaster, p -ring, p -stav og spiral). Denne summen trekkes automatisk fra når du kjøper prevensjonsmidler på apoteket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg