onsdag 12. april 2017

Røde prikker på ryggen barn

Spedbarn har gjerne eksem i ansiktet og på kroppen, også på fremsiden av bena. Hos større barn dukker eksemen opp i bøyefurene på armer og ben. Den finnes i knehasene, på innsiden av albuene, på innsiden av håndleddene og på hender og føtter.


Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Både barn og voksne kan rammes av smittsomme barnesykdommer.

Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Femte barnesykdoHuden i kinnene blir kraftig rød , deretter oppstår det et småprikket, rødt utslett på armene, overkroppen og noen ganger på lårene. Sykdommen krever ingen behandling. Utslettet kan vare i flere uker, og noen barn f år leddsmerter. Pass på at barnet ikke tar på sårene, da bakteriene kan spres andre steder på kroppen slik at det oppstår nye sår.


Brennkoppene oppstår som oftest i ansiktet og på fingrene, og varer i fire-seks dager før de tørker inn. Det er veldig smittsomt, men barn med få sår kan gå i barnehagen og på skolen så lenge de dekkes til. Dette er utslett av små røde prikker og nupper som etter hvert får puss i seg og ser ut som små kviser.

Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg). Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak.


Nå er det også på armene, men lite på brystet. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett. Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Røde prikker på penis, bør jeg gå til legen? Flate røde prikker på puppene. Hva kan jeg gjøre med røde prikker etter barbering? Bør man gjøre noe med røde prikker nedentil etter barbering? Små røde prikker i vagina.


Litt vondt når jeg tisser. Hvordan unngå røde prikker etter. Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert får skorper på seg.

Utslett: Prikker over hele eller deler av kroppen. Først er prikkene små og røde , før de hovner litt opp og blir til væskefylte blemmer. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Har du nylig oppdaget én eller flere røde føflekk-lignende prikker på kroppen?


Noen får flere enn andre. Dette er en samling av kar (et kar-nøste) i huden – de er røde på grunn av blodet, men kan også være litt lilla eller blå. Hjernehinnebetennelse - Petekkier er rde prikker p huden som ikke lar seg fjerne nr du trykker p dem. Den misoppfattes ofte som en ringorm infeksjon i. Disse kommer som oftest p ryggen og brystet.


De befinner seg baktil i bukhulen, p innsiden av de nederste ribbeina i ryggen. Dersom barnet ditt hadde hatt feber og vondt i halsen ville det være mer sannsynlig at det dreide seg om skarlagensfeber eller scarlatina som er det medisinske navnet. Da ville du også kunne se at tungen var kraftig rød og med en overflate som ligner på bringebær. Det skyldes hevelse i smakspapillene på tungen.


Visse typer gir ru og større flekker på fremsiden av leggene. Keratosis pilaris: Vanlilgste årsak til røde og ru prikker på fremsiden av lårene og noen ganger legger. Atopisk ekseArvelig eksem som ofte rammer bena. Ses vanligst som kronisk og tilbakevendende kløende utslett på baksiden av knærne. Små, hvite prikker som inneholder litt talg, særlig på og rundt nesen, kan være milier.


Uregelmessige hvite flekker omgitt av rødt og som klør kraftig kan være elveblest. Les mer om elveblest. Rødt , kløende utslett som vanligvis først opptrer på kinnene, på bøyesidene av armer og bein og bak ørene, kan være.


Man får et rødt , kløende utslett som flytter seg rundt på kroppen. Det viser seg enten som rød og væskende eller tørr og skallende hud. Ved tredagersfeber bør man forsøke å senke feberen, gjerne med paracetamol.


Eksem kan være kløende. Barn som har den femte barnesykdom trenger ingen behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg