torsdag 20. april 2017

Kraftig blødning under samleie

Samleie og prevensjon. Blødning under graviditet. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes? Tidlig i svangerskapet kan det være et tegn på abort, sier Nesheim.


Hun sier at det i de første ukene av svangerskapet ikke er helt uvanlig å ha en liten blødning , uten at det er noe farlig.

Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Slik kontaktblødning etter samleie er helt ufarlig, men det kan virke skremmende, sier Øyvind Nytun, overlege ved Fertilitetsseksjonen ved St. Dersom man blør i et par-tre dager uten at det gir seg, bør man få det undersøkt. En blødning som ikke stopper, eller som øker, bør undersøkes ved hjelp av ultralyd.


Jeg synes du bør kontakte legen din slik at du kan bli undersøkt og få et. Hvis man er i tvil om man har abortert tidlig i svangerskapet, kan man måle HCG i blodet med to dagers mellomrom. Spontanabort med svært kraftig blødning kan føre til innleggelse på sykehus, men dette er sjelden.


Og da er det jo ikke svangerskapet som er opphav til blødning. Mange opplever at de blør litt etter samleie , og da er det som regel fra disse slimhinnene.

Noen opplever også slike småblødninger helt uprovosert. Jeg er en kvinne i slutten av 30-årene som et par ganger de siste månedene har opplevd kraftige blødninger under samleie. Det har gjerne utspilt seg den siste uken før ventet mens, men blødningen har stoppet nokså umiddelbart etter samleiet, og mensen har kommet som normalt noen dager senere.


Kan det væe noen andre årsaker enn betennelse, kjønnssykdom, eller livmorhalskreft? Det er disse resultatene jeg får opp når jeg søker, og er sikkert de vanligste årsakene, men jeg håper det kan være noen andre grunner også. Noen som ikke innebærer enten utroskap eller livstruende sykdom. Noen kan også ha allergi og vil kunne være følsom for såper, glidemiddel eller lateks som finnes i kondomer. Det kan være psoriasis eller eksem.


Dette kan gi smerter ved samleie. En sjelden gang kan hudlidelsen være mer alvorlig som Lichen sclerosus. Denne gir kraftig kløe og vil gi hvite striper eller flekker i det ytre kjønnsorganet. Hormonspiralen kan være årsak til blødningene.


Etter orgasmen kommer blodet ut på grunn av sammentrekningene av livmoren under orgasmen. Deretter presses blodet ut av livmoren, ned i skjeden og ut. Slimhinnen i skjeden blir tynnere og tørrere i overgangsalderen.


Du kan både få innsovningsvansker, nattlig oppvåkning på grunn av hetetokter og våkne tidligere enn normalt. Vektøkning, mindre muskelstyrke og mer fett rundt midjen. Klamydiainfeksjon kan gi økt utflod fra skjeden, men mange har ingen symptomer.


Undersøker man alle seksuelt aktive kvinner under år, har 5- en klamydiainfeksjon, og flesteparten har ingen symptomer.

Klamydia påvises ved podning, og det går noen dager før svaret kommer. Er svaret positivt, behandles det med antibiotika. Utover det kan rifter oppstå om man ikke er fuktige nok i underlivet under samleie. Kraftig blødning under samleieinnlegg10.


Det ble mye venting på føden da det var noen hasteoperasjoner som selvsagt måtte prioriteres. Men etter gynekologisk undersøkelse, ultralyd og konsultasjon av ikke mindre enn tre leger og en jordmor kom de frem til at det ikke var noe å bekymre seg for og at det var som vi først antok en kontaktblødning som følge av støt under samleie. Det er en normal grunn til å blø utenom menstruasjonen, som du skal være klar over, og det er blødning i forbindelse med eggløsningen. Ofte har du litt underlivssmerter samtidig. En slik blødning er sparsom, og varer bare en dag eller to.


I de fleste tilfelle er dette heldigvis ufarlig. Det som er viktig å utelukke er at det ikke skyldest celleforandringer. Spesielt skal du tenke på dette dersom du har blødning etter samleie. For å sjekke dette går du til fastlegen og tar en celleprøve.


Etter overgangsalderen skal man alltid oppsøke lege, råder gynekolog Mette Løkeland. Forskning viser at samleie og orgasme i et normalt svangerskap verken skader barnet eller påvirker kvinnens kropp negativt. Det har versert teorier om at samleie kunne gi økt risiko for infeksjon, blødning eller for tidlig fødsel, men dette stemmer heldigvis ikke. Av og til vil det kunne skje at det kommer litt spor av blod etter samleie.


Senere kan det være vanlig med smerter under samleie en ti og følelse av for trang skjede. Noen kan også bli plaget med økt urinlekkasje. Vanligvis går dette over.


Det er normalt med sparsom blodig utflod eller blod som kan lukte, i 2-uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg