onsdag 5. april 2017

Influensavaksine 2018

Vaksineringen utføres av kvalifisert helsepersonell. Vår kunnskap - din trygghet. Temaside for informasjon, nyheter og oppdaterte råd om den årlige influensavaksinen. Verdens helseorganisasjon (WHO) har nå vurdert sammensetningen av neste sesongs influensavaksine for den nordlige halvkule.


Hvor mange har så langt tatt årets influensavaksine ? De i risikogruppene anbefales å ta influensavaksinen hvert år.

Dersom du har influensalignende sykdom og har hatt høy feber og plagsomme symptomer i mer enn 5-dager, eller hvis feberen øker igjen etter forutgående bedring. Dette kan tyde på tilleggsinfeksjoner forårsaket av bakterier. Dette er fordi gravide i andre og tredje trimester og spedbarn har en økt risiko for alvorlig sykdom hvis de får influensa. Folkehelseinstituttet anbefaler influensavaksine til gravide etter 12.


Gravide i første trimester som også har annen tilleggsrisiko bør ta vaksine. Håper færre eldre rammes. Ikke nødvendig å laste ned app. Gjennom videosamtale med Dr.

Dropins leger kan du stille spørsmål omkring influensavaksine og reisevaksiner, samt få resept på disse. Kunden laster ned appen Eyr, velger vaksinering i Apotek og svarer på noen spørsmål. Dette har mellom anna gitt auka kapasitet i oppfølgingstilbodet til brukarane, noko som er særs gledeleg, seier avdelingsdirektør Mette Garvoll i Helsedirektoratet. De som har visse kroniske sykdommer og tilstander eller som har nådd en viss alder anbefales derfor influensavaksine.


Nå kan du få satt influensavaksine i Boots apotek. Har du resept fra lege på influensavaksine , kan du hente ut vaksinen og få satt den med det samme i apoteket. Kundeservice Vaksinasjon i apoteket. Vitusapotek har apotek over hele Norge som tilbyr drop-in vaksinering.


Du bestiller enkelt resept på vaksinene du ønsker på evaksine. Vi tilbyr blant annet vaksinasjon med influensavaksine , reisevaksiner og HPV-vaksine. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.


Alt materiale på dette nettstedet er kun ment som generell informasjon, og er ikke helsehjelp slik det er definert i helsepersonelloven. Vaksineklinikken fraskriver seg ethvert ansvar for skade eller tap som følge av bruk av materiale og informasjon publisert på dette nettstedet eller nettsteder det måtte vises til. Influensavaksine anbefales til ulike grupper i befolkningen. Hvert år fører influensa til at mange med svekket helse blir alvorlig syke eller dør. Les mer om hvordan influensavaksinen virker, og hvem som anbefales å vaksinere seg.


I Norge varer influensasesongen vanligvis fra november til april. Du bør vaksinere deg i god tid for å være best mulig beskyttet, helst i løpet av september - november.

Du kan enkelt bestille resept på influensavaksine på evaksine. Publisert torsdag 18. Velkjent at influensavaksine ikke virker på friske voksne.


Vaksinasjon mot influensa har bare en liten effekt på influensasymptomer hos sunne og friske voksne, ifølge en ny studie. Det er ikke overraskende, mener forskere og understreker at det fortsatt er viktig for spesielt utsatte å bli vaksinert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg