tirsdag 25. april 2017

Gammeldags krydderkake

Gammeldags krydderkake

En liten randform, eller brødform, som rommer ca liter. Godt smurt, og gjerne lett drysset med mel. Dunk ut overskuddet av mel, hvis du meler formen.


Gammeldags krydderkake

Min tar gjerne litt lenger enn minutter, men jeg sjekker fra det har gått 25. Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Go gammeldags honningkake. Prestegårdens krydderkake er en gammeldags og smakfull krydderkake som kjennetegnes av at kakedeigen inneholder rømme. Utrolig saftig og god kake med mye smak.


Denne kaken egner seg svært bra for oppbevaring, den smaker like godt etter en uke i kjøleskap. En grei kake å ta med på tur eller på hytten. Kilde: Ellen-Christine Lendengen.


Kaken blir ekstra saftig og god med rømme. Oppskrift på krydderkake i brødform. Den holder seg godt i kjøleskapet, og kan bakes i god tid før jul. Slik gjør du Kaken: Rør natron ut i surmelken, og bland inn resten. Krydderkake er en saftig formkake.


Dette er tiden for de gode gamle langpannekakene. Her har Opplysningskontoret for Meieriprodukter samlet gode og saftige varianter. Denne krydderkaken er saftig og full av gode smaker som kanel, kardemomme og ingefær. Toppet med en frisk ostekrem-glasur er dette en kake som passer for både store og små anledninger.


Gammeldags krydderkake

Deilig, saftig og smakfull krydderkake på en ganske så iskald vinter dag. Da kan det være så kaldt det bare vil, jeg er jo inne å spiser krydderkake. Av en god kake blir man varm i både kropp og sjel.


Kulden får ikke bite i fra seg på samme måten når man er lykkelig og tilfreds med god kake i magen. Hvorfor ble det krydderkake i dag? Nydelig krydderkake i langpanne med ostekrem, også kalt kanelkake. Kefir gjør kaken ekstra saftig. Saftig krydderkake med kulturmelk.


Dugna dansefest, skoleavslutning, kakelotteri, barneselskap – eller kanskje du bare har lyst på noe godt til kaffen. Jeg syns at det er fantastisk herlig å fylle kjøkkenet mitt med duften av nystekt krydderkake ! Server gjerne krokanis ved siden av. Hvis du er glad i nøtter, må du gjerne drysse hakkede hasselnøtter eller andre typer nøtter på ostekremen før du deler kaken i biter. Kaken holder seg myk og god i mange dager, og den er også fin å fryse.


De som sier at krydderkake må ha egg, har endret mening etter å ha smakt denne. Jeg syns den er best dagen etter jeg har bakt kaken, noe jeg finner de aller fleste kaker å være. Også er den så enkel og rask å bake – fra jeg begynner til den er ute av ovnen tar det knapt en time!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg