fredag 21. april 2017

Geriatrisk sykepleie

Stort utvalg av pensumbøker Norges raskeste nettbokhandel! Kjøp boken billigere hos Adlibris! Geriatrisk sykepleie 2. NSF FGD er på nåværende tidspunkt eneste faggruppe i NSF som.


Boken tar utgangspunkt i den eldre pasienten og beskriver prinsippene og særtrekkene ved geriatrisk sykepleie.

En egen del med kapitler konkretiserer et utvalg av de mest vanlige sykdommer og plager hos eldre. Siste del av boken omhandler livets slutt. Sentralt i boken står det å kunne utøve. I tillegg har boken egne kapitler om den geriatriske pasienten i hjem, sykehjem og sykehus. Utdanningen er nett- og samlingsbasert.


Deltidsstudiet gir erfarne sykepleiere en klinisk spesialisering og faglig videreutvikling innen geriatrisk sykepleie. Sykepleiere kan også fullføre videreutdanning innen fagfeltet. Videreutdanningene stiller krav til fullført grunnutdanning, autorisasjon som sykepleier og praksis med direkte utøvelse av sykepleie overfor pasienter etter endt utdanning.

I boken legges det vekt på å utøve integritetsbevarende sykepleie , blant annet ved å ta pasienten med i beslutningene, ved å se pasienten som mer enn gammel og syk og ved å støtte og bidra til den gamles mestring. Hva er geriatrisk vurderingskompetanse? Vi bruker teknologi på nettsiden vår som nettleseren din ikke støtter. Vurder å oppgrader nettleseren din til en nyere versjon. Organiseringen av geriatrisk medisin varierer mellom europeiske land av historiske og strukturelle grunner.


Fastlege eller lege fra sykehusavdelinger der pasienten er eller har vært innlagt, kan henvise pasienter til geriatrisk poliklinikk. Brukerne av poliklinikken kan være hjemmeboende, bo på institusjon eller kan komme fra sykehus. Oversikt over geriatrisk virksomhet ved alle norske sykehus Vi ønsker å ha et dokument som gir oss oversikt over alle enheter for geriatri ved norske sykehus. Av Marit Kirkevold.


Utruleg lenge var eg sterk og sprek og kunne halde fram min vante veg og trudde ikkje at slikt vondt som råkar så mange gamle folk. Det erfaringsbaserte masterstudiet i avansert geriatrisk sykepleie har mye praksis sammenlignet med det masterstudiet vi tradisjonelt har tilbudt ved avdeling for sykepleievitenskap, forteller Moen. Det har gjort det utfordrende å legge til rette for introduksjon til kliniske undersøkelser med praktisk øvelse, og å sikre mengdetrening. Videreutdanningen i geriatri, gerontologi og faglig ledelse skal gi helsepersonell kompetanse til å arbeide med sentrale utfordringer i møte med syke gamle mennesker på ulike nivå i omsorgstjenesten og derved bidra til at denne gruppen får kvalitetsmessig god behandling, pleie og omsorg. Selvevalueringsskala som avdekker depresjon hos eldre.


Norsk versjon ved Knut Engedal. Dette er et deltidstilbud for deg som vil utvikle din forståelse for aldringsprosesser og hvordan tap av helse- og funksjonssvikt virker inn på livsløpet. Lønnstilskudd for masterutdanning i avansert klinisk sykepleie Kommuner og private tilbydere av kommunale helse- og omsorgstjenester kan søke tilskudd til å videreutdanne sykepleiere i avansert klinisk sykepleie på mastergradsnivå.

Her finner du også masse eksamensoppgaver og oppgaver i medikamentregning med fasit. Les tester og omtaler før du kjøper. Specs: Pocket, Kari Brodtkorb, Marit Kirkevol Anette. Pasienter på poliklinikken utredes av et tverrfaglig team bestående av ergoterapeut, fysioterapeut, sykepleier og geriater. Undersøkelse og behandlingstiltak går parallelt, og har til hensikt å avdekke og påvirke flest mulig faktorer som disponerer for fall.


Bred geriatrisk vurdering. En bred geriatrisk vurdering innebærer en systematisk undersøkelse av fysisk funksjon, komorbiditet, polyfarmasi, kognisjon, ernæring, sosialt nettverk, og psykisk helse. Basert på en slik bred geriatrisk vurdering, kategoriseres pasientens helse som enten robust, intermediær eller skrøpelig. På et sykehus befinner mange seg i en ekstra sårbar situasjon, og har krav på at deres privatliv blir respektert. Det er fort gjort å overse, men det kan befinne seg andre personer i nærheten som ikke ønsker å bli tatt bilde av, filmet eller gjort lydopptak av.


Seksjonsleder sykepleie. Vi gjør en bred geriatrisk utredning og lager en behandlingsplan som er tilpasset hver enkelt pasients ønsker og behov.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg