fredag 18. august 2017

Angrepille før mensen

Nå kan du bestille fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Det viktigste du gjør nå er å få kjøpt og tatt en angrepille så raskt som mulig og senest innen timer etter samleiet. Du får kjøpt det på apotek uten resept og det koster 2- 3kroner. Heter NorLevo eller EllaOne.

Etter bruk av angrepille vil menstruasjonen som regel være normal, men i noen tilfeller kan den komme noen dager før eller etter forventet menstruasjon. Jeg føler jeg friker litt ut fordi jeg og kjæresten (16) hadde ubeskyttet samleie igår og hoppet ut av svingen. Jeg får ikke kjøpt angrepille utenatt mamma får vite det.


Jeg bor i en liten liten bygd med en Coop Market og mamma jobber der. Jeg vil ikke at mamma skal få vite det, fordi ho ikke vil at jeg skal ha samleie før jeg er 16. Det er mer hormoner i denne enn i vanlige p-piller, og det kan derfor også skape mer blødning og ubehag. Det kan tenkes at flere foretrekker dette produktet fordi det kan virke inntil fem døgn etter samleie, mens Norlevo skal brukes innen timer (døgn), sier Soldal.


Det stemmer at hvis du har brukt Ella One angrepille så må du ha ett opphold på dager når det gjelder p-piller. SVAR: Hei Så fint at du skriver til ung. På folkemunne kalles nødprevensjon gjerne angrepille , men assisterende leder ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet, Tore Holte Follesta syns ikke at angrepillen er noe godt navn på tablettene. Navnet angrepille antyder at man angrer på at man hadde sex, men det stemmer jo ikke nødvendigvis.


Les pakningsvedlegget nøye før bruk. Effekten er sikrere jo tidligere dosen tas etter det ubeskyttede samleiet. Mensen starter rett før 13-års alder og opphører når kvinnen er drøye år i snitt, sier gynekologen og postdoktoren.


En grunn til å lese videre altså,.

Kan kjøpes reseptfritt på apotek. Jeg og kjæresten hadde sex dager før forventet mens. Kondomen sprakk og jeg tok en angrepille under timer senere (Norlevo). Metodeboken, som brukes av en rekke helsestasjoner landet rundt, er for første gang tilgjengelig også i elektronisk utgave.


Den inneholder blant annet informasjon om oppstart av prevensjonsbruk etter bruk av angrepille og hvor lang tid det tar før man kan stole på p-pillen igjen (se faktaboks). Etter timer fortsetter imidlertid eggløsningen som før , og man kan få en menstruasjonsblødning, sier han. Da kan det ta en stund før mensen kommer i gang igjen. Angrepillen er IKKE en prevensjonsmetode, men en nødprevensjon.


I tillegg kan prevensjonen du bruker, forhindre blødninger. Minipiller, p-sprøyte, p-stav og hormonspiral kan føre til at menstruasjonen stopper opp, fordi slimhinnen i livmoren ikke utvikles til å gi blødning, forteller Moen. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide.


Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg