tirsdag 22. august 2017

Matmuffins med kesam

Herlige matmuffins som passer ypperlig til å ha med seg ut på piknik, til en buffè eller til matpakken. Lag gjerne en dobbel porsjon og frys ned noen som du kan ha på lur til neste gang du får lunsjgjester på besøk. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Matmuffins med ost, skinke og avokado.

Oppskrift fra: Fitnessnora. Ha egg, cottage cheese og kesam i en bolle, kjør glatt med stavmikser. Med kesam , ost, egg og skinke blir de ganske så fulle av proteiner, og bruker man halvparten fint og grovt mel er de ikke så verst sunne. Kjempegode og grove muffins med epler som du kan ha til frokost, som turmat, til lunsj eller når du måtte ha lyst på noe godt og mettende. Eplemuffins kan gjerne fryses.


Gode matmuffins til matpakken. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser. Vend inn havregryn og havremel, bland godt.

Med porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. De kan lages i mange varianter etter det du har i kjøleskapet. Tilsatte også 2ts kanel.


Disse er laget med kesam istedenfor smør. Kesam ligner litt på rømme, men er faktisk en ferskost, rik på proteiner. Lager du en porsjon av basisoppskriften får du tolv muffins. Om du vil blande denne oppskriften med ett av fyllene nedenfor eller om du vil triple oppskriften slik at du kan lage alle tre, er opp til deg. Alle tre oppskriftene inneholder revet ost som gir en deilig smak og god konsistens til deigen.


Skrell og grovhakk løken. Skjær paprika og purre i biter. Fres grønnsakene myke i smør i en panne. Visp sammen egg og kesam. Bland i mel og bakepulver.


Rør deretter i grønnsakene, salamien og osten. Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Spar gjerne litt hakkede valnøttkjerner og ha på toppen før du steker dem.

Pynt med melisglassur og litt revne gulrøtter. Grove matmuffins lager du på 1-2- med det fyllet du selv synes er godt. Grove-baguett- muffins med ost og skinke. Disse passer ypperlig etter trening eller som kveldsmat. Er proteinrike, har sunne karbohydrater, og smaker helt fantastisk.


Disse muffinsene er perfekt å ha i sekken. Osten gjør dem ekstra saftige, og sammen med skinke, squash og gulrot smaker de kjempegodt. Resultatet av denne måten å tenke balanse på, er at bloggen min fylles med alt fra kjernesunne middager med masse grønt og rent kjøtt, til de syndigste sjokoladedesserter med marshmallows og karamell… Ok, over til oppskriften jeg skal få dele med dere i dag, nemlig saftige og gode havremuffins.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg