tirsdag 29. august 2017

Spist rått kjøtt gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det anbefales alle å være forsiktige med rødt kjøtt , og særlig bearbeidede kjøttprodukter (som pølse- og farseprodukter), og ikke spise mer enn maksimalt 5gram per uke. Spis kun kjøtt som er gjennomkokt eller gjennomstekt.


Kjøttet skal ikke være rosa og kjøttkraften skal være klar.

Unngå rått kjøtt som. Kan gravide spise vakuumpakket kjøttpålegg, som f. Er det risikabelt å spise medium stekte hamburgere på restaurant? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk?


Skal jeg unngå ferskvannsfisk som er over kg. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer. Begge deler går som regel bra, men det tilrådes likevel å bruke bilbelte og å varmebehandle maten i tilfelle det skjer noe uforutsett som man ikke har kontroll over.

Det er stort sett både greit og viktig å spise kjøtt når du er gravid , men du skal holde deg unna rått kjøtt og kjøtt som er dårlig stekt, sier hun. Rått kjøtt kan gi fosteret epilepsi Svekket syn, hjerneskade og epilepsi er noen av bivirkningene fosteret kan få, hvis du som gravid spiser upasteuriserte oster eller rått kjøtt. Bruk hansker eller overlat jobben til andre mens du er gravid. I rått kjøtt kan det finnes Toxoplasma.


Når kjøtt gjennomkokes eller gjennomstekes, drepes imidlertid parasitten. Den dør også ved dypfrysing i flere døgn ved minst -°C. Sørg for at alt kjøtt du spiser er fullstendig gjennomstekt, kokt eller grillet. Reinsdyrkjøtt i enkelte områder kan inneholde mye radioaktiv forurensning.


Oppskåret kjøttpålegg bør være ferskest mulig. Sjekk holdbarhetsdatoen. I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Gravide bør ikke få i seg mer enn 40.


Toksoplasma kan også finnes i kjøtt som graves, tørkes eller kaldrøkes, for eksempel parmaskinke og salami. Hvis du vil spise denne typen kjøtt , kan du fryse det i tre døgn. Jeg tenkte derfor høre litt erfaringer fra dere andre gravide her inne på KG. Til tross for utallige oppfordringer og informasjon om risikoen ved å spise oppmalt rått kjøtt oppgir hele prosent at de smaker på rå kjøttdeig mens de står og steker.


Ikke hør på den og den som tror de har hørt noe om det. Det er svært lite gravide ikke skal spise , men rått kjøtt som spekemat (også salami) og upastauriserte oster skal man holde seg unna.

Når du er gravid , bør du derfor sørge for at alt kjøttet du spiser er skikkelig gjennomstekt. Vær også klar over at spekepølse og annen spekemat per definisjon er ” rått ”, og dermed kan være. Personer tilhørende risikogrupper ( gravide og personer med nedsatt immunforsvar) bør unngå å spise oppskåret, kokt kjøttpålegg (skinke, rull, servelat etc), rått kjøtt (gravet kjøtt , tartar og speket kjøtt som spekepølse, morrpølse etc), gravlaks og røkelaks. Gjennomstek alt, og vask skjærefjøler og hender som har vært i kontakt med rått kjøtt.


Kalkun: Dette rene kjøttet kan spises både varm og kaldt. Det viktigste er at kjøttet har vært godt gjennomstekt. Lutefisk: Det er ingen problem for gravide å spise lutefisk.


Rådene vedrørende Toxoplasma-parasitten gjelder først og fremst gravide som ikke med sikkerhet vet at de har beskyttende antistoffer. Det anses i Norge ikke å være nødvendig med rutinemessig undersøkelse av toxoplasmose-antistoffer hos gravide. Kosthold for gravide.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg