torsdag 10. august 2017

Baby gråter plutselig mye

En syk baby er ofte en ulykkelig baby. Sjekk om babyen har feber, utslett eller andre symptomer på sykdom. Avhengig av symptomene kan du ta babyen med til legen for en sjekk. Men faktum er at syke babyer ofte gråter mer enn normalt, og sånn er det bare.


Forelsket i forumet.

Baby gråter plutselig mye. En frisk baby gråter cirka en time i døgnet. Har barnet kolikk, vil det gråte mye mer. En kjent definisjon på kolikk er at barnet under tre måneder gråter eller er svært urolig, uten noen klar årsak, i mer enn tre timer mer enn tre dager per uke, i mer enn tre uker, forteller helsesøster Nina Misvær. Små mumier kan ikke holde mye om gangen, og babyen din vil bli sulten ganske ofte og kreve mange matvarer.


Dersom barnet gråter så mye og sterkt at det endrer farge, kan dette oppleves skremmende. Dette kommer av at barnet normalt puster ganske hurtig.

Når det gråter sammenhengende vil barnet ikke få like mye oksygen i blodet, og dermed bli forbigående rødt og blått. Ta kontakt med lege hvis dette ikke går over så snart barnet roer seg. Ta deg tid til å la babyen få rape ordentlig etter måltidet.


La barnet få sove på ryggen. For å redusere risikoen for plutselig spedbarnsdød (krybbedød) er det viktig å legge babyen på ryggen. Kolikk starter vanligvis når barnet er noen uker gammel og stopper ved 3–måneders alder. Gråtetoktene varer i minst timer daglig i minimum dager i uken over en periode på minst tre uker. Ingen vet sikkert hva som er årsaken til kolikk.


Det er viktig å ikke overse at en baby vil ha kontakt og. Andre tegn kan være når babyen snur seg bort og gråter. Mange skulle nok ønske at det fulgte med en oppskrift når de plutselig står med et lite barn i armene. En baby har mange behov, men kan ikke uttrykke dem med ord.


Mangelen på språk stopper ikke babyen fra å prøve å fortelle hva hun trenger. Gratis frakt fra 6kr. Legg babyen mellom klokken 17.

Om barnet har magesmerter og gråter en del er det viktig å huske at målet i seg selv ikke er å stoppe gråten, men trøste og trygge barnet. Selen er for bred nederst på panelet og tvinger beina til baby for langt ut. Her kan man på mange seler enten justere panelet smalere eller bruke hyssing for å snurpe sammen panelet helt nederst. Knytingen eller selen er ikke godt nok strammet så baby henger for mye nedover med rumpa og får trykk i knehasene.


De første tre månedene i et barns liv er altså det meste normalt når det gjelder søvn – hvis barnet er friskt. Hvis man har mistanke om at noe feiler barnet bør man kontakte lege. Hvis et spedbarn bare gråter og gråter kan det være et tegn på at noe er galt. Hvis du lurer på hvor mye søvn barnet ditt trenger i løpet av et døgn, råder Naphaug deg til å føre søvnlogg. Ikke før seint på dagen En ettåring bør ikke sove senere enn til klokken som hovedregel.


Toåringen bør ha unnagjort hvilen sin før klokken 13. Men det kommer jo an på når barnet skal i seng på kvelden. Sprutbrekninger og oppkast er ikke normalt og kan være tegn på sykdom. Mye hosting og harking eller rikelig gulping kan også være tegn på sykdom, for eksempel unormal reflux.


Det være lurt å få sjekket barnets vekt hos helsestasjonen, og få sjekket barnet hos lege dersom du er bekymret. Ikke bland deg så mye inn i mors amming og barnets gråting. Såfremt at ikke mor tar det opp da.


Jeg har selv opplevd at folk spør og graver om den amminga og straks barnet gråter , blir man bedt om å legge barnet til brystet. Selv om det kanskje ikke er det som er barnets problem. Det kan jo være bæsj, luft i magen, forstyrrelse i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg