onsdag 9. august 2017

Slapp etter forkjølelse

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Når du kan gå tilbake til jobb er avhengig av hva slags jobb du har. Veldig mange kan gå på jobb selv om man er litt slapp etter sykdom, for eksempel hvis du har en kontorjobb. Har du en jobb som krever tungt kroppsarbeid er det en annen sak, sier Kvale. Forkjølelse er vanligere enn influensa, og kan oppstå når som helst på året.


I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere. Når du er forkjølet kan du ofte gå på jobb, men er selvsagt redusert. Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse - Fra man blir smittet til man får symptomer går det typisk 2-dager. På den andre siden er ekspertene enige i at det som regel er greit å gå på jobben med en forkjølelse når du ikke har feber.


Med en lett forkjølelse kan man oftest gjennomføre en vanlig arbeidsdag - det er nesten alltid en uskyldig virusinfeksjon i starten. Har du influensa, er du også smittebærer, noe som gir deg enda en grunn til å holde deg hjemme. Influensaen går i hele kroppen - og er mer omfattende enn en vanlig forkjølelse , sier Marianne Riise Bergsaker, overlege ved vaksinasjonsavdelingen på Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Det er det som gjør at du kan føle deg småsyk én dag, men bedre allerede dagen etter. En forkjølelse som ikke bryter helt ut vil nok også forsvinne raskere.


Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare, sier allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen. Brynjulf Barexstein til KK. Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg.


Influensa, på den annen side, kan gi litt mer alvorlig sykdom, med høy feber, frysninger og muskel- og leddsmerter i hele kroppen. I tillegg føler man seg gjerne mer slapp og utmattet av en influensa. Jeg har veldig liten lyst å oppsøke lege da jeg har en planlagt utenlandsreise på lørdag. Slapp etter influensa.


Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa-virus. Tilstanden medfører vanligvis feber, slapphet, tørrhoste, hodepine og. Hva er egentlig forskjellen på influensa og forkjølelse ? Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


I ufarlige tilfeller er dette et virus som pus klarer å kvitte seg med selv, akkurat som oss mennesker når vi er forkjøla. Bronkitt er en forbigående betennelse i slimhinnen i luftrøret eller bronkien. Det kommer gjerne etter en vanlig forkjølelse , særlig hos røykere, sier Kari Løvendahl Mogstad. Hoste og sårhet i brystet er kjennetegn på denne sykdommen.


Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man hoster, sier hun. Ifølge Øie er også tørrhoste vanlig i etterkant av en forkjølelse , og er ofte det symptomet som sitter lengst i. Tørrhoste kan imidlertid være symptom på mer alvorlige tilstander, for eksempel lungekreft og hjertesvikt. Hvis du ikke har noen infeksjonstegn for øvrig, bør du ikke vente for lenge med å oppsøke lege, anbefaler Øie. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene. Du har feber, føler deg slapp , har hodepine, frysninger, muskel- og leddsmerter,.


Slapp etter forkjølelse

Man kan også ha en lettere influensa som går raskt over og minner mer om en forkjølelse. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren. Hvordan blir man forkjølet? For å bli forkjølet må man smittes av et virus. Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse.


Type C: Denne typen gir et mildere sykdomsforløp som ligner mer på en vanlig forkjølelse. Hvor lenge er man syk av influensa? Som oftest er den overstått etter 3-dager, men man er ofte trøtt og slapp i 2-uker etterpå. Hvis sykdommen varer i mer enn en uke eller symptomene er svært kraftige, bør du kontakte legen.


Føler du deg mer sliten enn vanlig, og er generelt slapp ? Da kan det hende at en forkjølelse er i ferd med å bryte ut. En generell følelse av slapphet i kroppen er ofte det første symptomet som vises ved en forkjølelse , og det blir vanligvis etterfulgt av flere tegn på infeksjon. Legen vil gjøre en generell kroppsundersøkelse og spesielt sjekke lymfeknuter, lever og milt med tanke på infeksjoner eller kreftsykdommer.


Også blodprøver kan avsløre en rekke mulige årsaker til at du føler deg slapp. I tillegg bør urinen undersøkes for å avsløre eventuelle tegn på nyresykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg