mandag 28. august 2017

Hvor mange dager er det i et år uten skuddår

Italia, Polen, Portugal og Spania). Skuddår er år som inneholder 3døgn. Et normalår har 3døgn. Et kalenderår må av praktiske grunner ha et helt antall dager.


Det er vanligvis 3døgn i et år , men så har det seg slik at det ikke tar akkurat 3dager for jorda å gå rundt sola en hel runde.

Det er mye som kan påvirke hvor lang tid det tar for jorda å gå en hel runde rundt sola. Beregn dager fra en dato til en annen. Et årsverk avhenger med andre ord av yrket ditt. I Norge jobber mange innenfor tariffestede arbeidsuker. De fleste har en arbeidsmengde på 3timer per uke, der uker i året er ferie.


Det er i folketrygdloven vi finner reglene for hvor mange dager du kan være borte fra jobb uten legeerklæring. Her har vi oppsummert de viktigste reglene for deg.

Det er nemlig en begrensning ikke bare på hvor mange dager du kan være borte før du må til legen og få en sykemelding, men også hvor mange ganger i løpet av et år du kan bruke egenmelding ved sykdom. Til sammen skal et skoleår tilsvare minst uker. Hvor mange som er fra høst til jul og fra jul til sommer varierer nok litt fra skole til skole, alt ettersom hva fylket har lagt opp til. Prøv å finne frem en kalender for hele året, så og tell ukene som blir igjen når du tar bort feriene.


Det er næsten lige så udbredt at tro, at et døgn er én rotation for jorden omkring sin egen akse. Et døgn er den tid det tager for jorden at dreje så langt om sin akse, at solen står præcis samme sted over jorden næste dag. Det er skuddår hvert fjerde år hvis årstallet kan deles med 4. Dette er dog ikke helt korrekt. Når et tall er delelig, betyr det at resultatet av regnestykket er et helt tall uten desimaler. Det er ikke skudår, hvert fjerde år hvis årstallet kan deles med 100.


Den Gregorianske kalender har derfor 3dager , pluss skuddår hvert 4. Engagutten skrev: Lærlinger skal bare være glad de tjener penger i det hele tatt. På den måde kan vi fortsat blive ved med at arbejde om dagen , når det er lyst, og sove om natten, når det er mørkt. Hvis dette ikke ble oppgitt, årstidene ville ikke lenger riktig. I dag var jeg så utrolig smart, da vi snakket om ti og hvordan sekunder, minutter og timer ble oppfunnet, og at ett år skulle ha måneder i seg, og jeg spurte spørsmålet: Hvordan ble det bestemt at ett år skulle ha 3dager i seg?


De fleste vil regne med at året har 3dager såfremt det ikke er skuddår.

Men i pengemarkedet er 3dagers år vanlig som en beregningsteknisk konvensjon. Hvor mange dager man legger til grunn i en måned eller et år er med andre ord ikke så åpenbart som man skulle tro ved første øyekast. Retten til å utsette feriedagene gjelder lovbestemt ferie etter f erieloven § normalt ferieuker og én dag , og én ekstra uke for alle over år. Husk at ferie i utgangspunktet er fritid uten lønn.


Hensikten med feriepenger, er at de skal erstatte manglede lønn når du tar ferie. Så må du trekke i fra alle røde dager og fridager. Det varierer fra år til år.


Vil utgjøre omtrent dager i snitt pr år. Det tradisjonelle konseptet oppstod ved å måle kretsen av månefasene, hvor slike måneder er synodiske måneder som varer døgn timer minutter og sekunder. Fra fremgravde tellestaver har forskere en teori om at menneskeheten har telt dager i relasjon med månens faser fra så tidlig som den paleolittiske tidsalder.


Et av de magreste årene når det kommer til bevegelige helligdager, på veldig lenge. Dessuten er det skuddår , så i tillegg til de fridagene du mister på grunn av helligdager som faller på helgedager, må du jobbe en dag ekstra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg