onsdag 30. august 2017

Væskefylt blemme i munnen

Andre årsaker til blemmer i munnen. Betennelsen kan etter en tid drenere seg selv ut i munnhulen via en kanal gjennom kjevebenet. Utførselsåpningen kan se ut som en liten blemme. Ved herpes starter det som nevnt med en væskefylt liten blemme , ofte flere samtidig, før den sprekker og blir til sår, sier Brokstad Herlofson. Smertefulle ulcera i munn - og genitalslimhinner.


Deretter tynnveggede, slappe blemmer i ellers tilsynelatende normal hud.

Bullae brister etter kort tid og etterlater røde, fuktige overflater som tilheler langsomt. Konjunktiva kan være affisert. Dermatitis herpetiformis.


Lokale skader, stress og hormonelle forandringer kan være utløsende faktorer, supplerer Birkeland Melcher. KIRURGI ANBEFALES: For å redusere tilbakefallsrisikoen, anbefales det gjøres et lite inngrep når en fersk mucocele er. After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen.


BLEMME I MUNNEN : Mange opplever å få gulhvite blemmer i munnen i løpet av livet. Derfor får du blemmer i munnen.

Blemme er et væskefylt hulrom på huden eller i en slimhinne. Hulrommet har ikke egen vegg. Slike skader kan komme av trykk og slag, infeksjoner, skade på grunn av kulde eller varme, kjemisk påvirkning, eller reaksjoner og sykdommer i kroppens immunsystem.


Dessverre er det mange krefttilfeller i munn og svelg som oppdages sent, det vil si på et tidspunkt der kreften har vokst inn i annet vev eller har spredd seg til andre deler av kroppen. Blemmer i huden er forårsaket av skade av vevet i huden. Dette er fordi kreft i munn og svelg er smertefri i tidlige stadier og fører ikke til legekontakt. Et munnsår ser ut som en liten, væskefylt blemme på leppen eller rett utenfor leppekanten. Man blir vanligvis smittet av andre, for eksempel via et kyss eller et glass som noen andre har drukket av.


Takk for spørsmålet ditt. Den mest sannsynlige årsaken til dette er en after. Jeg får jo ikke sett deg, så ikke mulig å gi sikkert svar. Bekymringen din om kreft vil jeg anse lav. Hvis du har en tendens til å få blemmer, må en av løsningene være å unngå sterk mat og syreholdig frukt som kan skape irritasjon i munnen.


Du kan også prøve å bruke tanntråd og pusse tenna rett etter du har spist, for det kan bidra til å fjerne små matrester som sitter mellom tennene, forteller hun. For fem år siden fikk jeg et voldsomt angrep av blemmer i munn og svelg. Dette var svært smertefullt, og blemmene var av den typen man får dersom man har spist frukt man ikke.


Du kan lese litt om after her.

Blemmesykdommer, eller bulløse sykdommer, er en gruppe av kroniske hudsykdommer som kjennetegnes av spontant oppståtte væskefylte blemmer i huden. Disse blemmene er forårsaket av at immunapparatet danner antistoffer mot festestrukturer i overhuden (epidermis) og som gjør at overhuden løsner fra underlaget. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen.


Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Har du har trøske i halsen, kan du få problemer med å snakke eller svelge skikkelig. Dette kan gjøre at du føler deg uvel.


Det er veldig normalt. Noen opplever at maten smaker annerledes når de har trøske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg