tirsdag 8. august 2017

Forebygge prematur fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Bakterieinfeksjon (vaginose) i skjeden under svangerskapet øker risikoen for prematur fødsel.


Forebygge prematur fødsel

Antibiotika kan drepe bakteriene, men det er fortsatt uklart om behandlingen forhindrer at fødselen starter for tidlig. Tidligere ble det antatt at hvile og sengeleie sent i svangerskapet kunne forhindre for tidlige fødsler. Det er en viss risiko for at prematur fødsel kan skje igjen, i senere svangerskap.


For å forebygge at det skjer, bør du følges opp tettere enn andre. Du bør unngå forhold og situasjoner, som du nå har erfaring for kan utløse kynnere. NYFØDT PREMATUR BABY: I enkelte tilfeller kan man forsøke å forsinke fødselen , slik at babyen kan få vokse seg litt større.


Foto: NTB Scanpix Vis mer. Kjønnshormon kan forebygge for tidlig fødsel. Progesteron er et kvinnelig kjønnshormon som finnes naturlig i kroppen. For tidlig fødte barn kalles også premature.


Prematur betyr før moden, det vil si født før uke 37. Ordet prematur betyr umoden. Barn som fødes for tidlig, det vil si før utgangen av 37. Normalt varer et svangerskap i rundt uker regnet fra siste menstruasjons første dag.


Omtrent prosent av alle svangerskap ender med for tidlig fødsel. Ved å lære oss mer om dette, kan vi komme frem til tiltak som kan forebygge for tidlig fødsel , eller hvordan vi kan utsette en for tidlig fødsel hos risikopasienter. Hvis vi bedre forstår hva som starter en fødsel , er det større mulighet for å utvikle medisiner som kan utsette en prematur fødsel , sier svenske professoren. Forekomsten av for tidlig fødsel ( før uker) i Norge er noenlunde stabil.


Hvis fødselen skjer før uke er fullendt, er det en for tidlig dvs. En prematur fødsel starter med. På engelsk kalles det ofte preterm birth, altså fødsel før termin.


Ikke ha fokus på feilsøking Foreldre til premature barn ofte får veldig mye informasjon om alt som kan gå galt og om senskader når barnet skrives ut av sykehuset, og dette kan føre til unødvendig bekymringer hos foreldre, mener Tranaas Vannebo. Skjulte følger hos premature barn. KNABSTRUP (VG) På sykehuset ble knøttlille Filip og Marina stadig vekket med et stikk.


I flere år etterpå var de redd for å sove. Omtrent en halv prosent av alle fødsler i Norge skjer før svangerskapsuke 28. Disse ekstremt prematurt fødte barna har en økt risiko for død rundt og etter fødsel og en økt risiko for funksjonsnedsettelser som cerebral parese, nedsatt syn og hørsel, lærevansker og psykiske vansker.


To av tre ekstrempremature barn får helseplager seinere i livet, ifølge NRK, som viser til den første norske studien som har fulgt dem som er født mer enn tre måneder for tidlig. Emnets aktualitet 2. Alle mennesker har et forhold til fødsel og død.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg