onsdag 2. august 2017

Helstekt laks i ovn trines matblogg

En deilig alt-i-ett form med laks ,. Ved å bruke Trines Matblogg , samtykker du i bruk av cookies. La grønnsakene deretter få noen minutter til i ovnen. Kombinasjonen røkt laks ,. HELSTEKT CHILIKYLLING MED PAPRIKA,. SOYAMARINERT LAKS MED PAK CHOY OG PAPRIKARIS. Helstekt kylling er god og relativt rimelig mat.


Ved å helsteke den får du et utrolig saftig og godt kyllingkjøtt. Jeg har her servert kyllingen sammen med piperade, som er en klassisk fransk siderett som jeg synes passer veldig godt til helstekt kylling. Og som ikke det er nok kan jeg friste med fargerikt og deilig tilbehør som saltbakt løk, ovnsbakte tomater, spinat, asparges, hasselbackpoteter – og ikke minst en nydelig rødvinsaus som kompletterer det hele! Takk for en fin matblogg.


Jeg har lagd denne retten et par ganger, og vi syns den er veldig god. Jeg lagde søtpotetmos til denne gangen, og det syns vi passet godt til. Chilipastaen jeg brukte denne gangen var mye sterkere enn den jeg brukte sist, og den milde søtpotetmosen smakte godt til den sterke chilismaken. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Torsken har her også fått selskap av brokkolini og vårløk, men du kan benytte det du har tilgjengelig (se tips nederst). Legg laksen på et stort stykke aluminiumsfolie, smør innsiden med litt smør, dryss med salt og pepper og fyll med skivet løk, laurbærblad og fersk estragon. Smør utsiden også med smør.


Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Ta ut pannen og la fisken avkjøle minst minutter uten at du løsner pakken. I tillegg til at du får en veldig bra middag, er helstekt kylling dessuten en enkel og stressfri måte å lage mat på, forteller matbloggeren.


Selve forberedelsene tar kanskje minutter, så gjør ovnen resten av jobben. Det er mye enklere enn mange er klar over. Og mens kyllingen steker, kan du gjøre akkurat hva du vil, frister Nussara.


Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Til laksen trenger du et utvalg grønnsaker. Sett ovnen på 2grader. Denne var super og enkel.


Freste den i stekepannen ca 1min på hver side på høy varme. La til en masse hvitløk mens jeg hadde den i ovnen i form med folie. Når den hvilte pakket jeg bare dette sammen, og steken hvilte da i sin egen hvitløkssjy. Og pass på å ikke oversteke da den fortsetter å steke mens den hviler. Mørt og saftig storfekjøtt med masse smak passer til alle store markeringer.


Server på enkelt vis med bakte grønnsaker og sjysaus. Gni lammelåret med litt smør, salt og pepper. Bruk en skarp kniv og stikk små snitt i kjøttet.


Del hvitløkfedd i biter og stikk inn i snittene. Grovhakk rosmarin og gni godt inn i kjøttet, press gjerne noe ned i snittene også. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 1g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade.


Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg