tirsdag 29. august 2017

Henge opp gardiner på gipsvegg

Alltid stort og oppdatert utvalg. Gardiner av alle typer og sorter. De beste kuppene finner du her. Halens har alt du trenger av klær. Hjemmeartikler for enhver smak.


Bli inspirert av interiørutvalget.

Alt hva du trenger på badet. Håndkler, matter og kurver. Stort utvalg av fine gardiner hos Ellos. Rask og enkel handel på Ellos. Nordens største nettbutikk for hjeminnredning.


Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Finn din favoritt blant vårt store utvalg av interiør i tidløs design!

Men her på kjøkkenet henger jeg opp ting selv, for her er det gipsvegg. Vi har hjulpet folk å henge opp gardiner , blant annet. Det finnes systemer som lar deg henge opp og flytte rundt på det du vil uten at veggen tar skade. Har flytta inn i leilighet med gipsvegg , men har møtt på et problem - jeg ANER ikke hvordan jeg skal få opp gardiner ! På det ene soverommet vårt, har vi en gipsvegg som virker svært porøs.


Vi har tidligere hengt opp en gardinstang, men den falt ned etter en. Assorterte kroker og øyekroker til å henge opp deko- rasjoner. Plasser teppet på gardin stang, og gjeng den opp i midten av gardin stang.


HVORDAN henge opp gardiner på gipsvegg. Henge opp ting uten å lage hull i en fin vegg. Hvordan henge opp bilder og tunge gjenstander i gipsveggen Bufret 23.


I dag har de fleste hjem gipsvegger , og flere sliter med å henge opp bilder og, ikke minst, tyngre ting som hyller, TV og lignende. Jeg lurer rett og slett på hvordan jeg skal henge opp gardiner. Det er ingen feste i veggen her fra før. Jeg har aldri hengt opp ei gardinstang før.


Må vel være noe spesielt a`la gips-krok for å få festa det. Passer disse med standard stenger som man kjøper på ki bous o.

Med riktig valg av festemiddel kan du føle deg trygg på at det du henger opp blir hengende. Du kan velge mellom mange forskjellige festemidler når du skal henge opp noe i vegger eller tak av gips. Er det hvitt så er det gipsvegg , er det rødt eller gult kan det være teglstein, er det grått så er det betong.


Finner du en stender, kan du bruke den og henge opp objekt på veggen. For å få effekten av litt høyde under taket, kan du henge gardinstangen høyt over vinduet (nesten opp til taket). Vertikale striper på gardinene vil forsterke effekten. Dette oppleves sjeldent som et problem, men gardiner med horisontale striper kan få rommet til å virke lavere. Har du mulighet til å sette inn ekstra stendere før gipsen festes på veggen, kan dette være lurt.


Er det en stender bak veggen, skal du unngå å bruke gipsskruer. Da får ikke skruen feste. Du må rett og slett bruke solide treskruer, skru igjennom gipsen og inn i en stender på baksiden. Stenderen er bak skjøten på platene.


Skal du henge opp flatskjermen må du ha feste i mer enn selve gipsveggen. Det aller beste er å sette inn ekstra stendere før gipsen festes på veggen. En av de raskeste måtene å forandre og fornye stilen i rommet. Norges største utvalg av design for ditt hjem.


Sitter her i ny leilighet med gipsvegger. Skru opp gardinstenger når det er gipsplater bak vinduskarmen. Hvilke skruer skal jeg bruke? Velg en skrue, plugg eller krok tilpasset tyngden på bildet du skal henge opp.


Det kan være fristende å gå for en kraftig skrue for å være sikker på at bildet henger trygt, men jo kraftigere plugg. Skal man ha gardiner en stun som man ofte har, bør man tenke på hva man kan leve med i lengden, mener Almøy. Da er det gjerne mye ensfarget, og noe lett pynt på endestykket.


Det fås endestykker i alt fra glass til LED-belysning. Men tenk at du skal ha det i mer enn to år, råder interiørkonsulenten. Festet med maljer kan gardinen også strekkes til det lengste og dekke over flatene som ikke består av glass.


For når gardinene skal opp , avhenger resultatet av både tekstiler og oppheng. Oppheng i gips – slik bruker du spiker, skruer, gipsanker og kroker for å sikre at bildene blir hengende på gipsveggen! Selv henger alle mine veggskap kun i gips med driva, har montert opp kjøkken for familie og der jeg har brukt driva. Har brukt driva til min 50kg flatskjerm.


Og bruker driva til alt som trengs å henge opp. Og så lang har jeg kun hatt ett feilskud og der var gipsen så råtten at ingenting hadde hengt på den. Fordi spesielle plugger til gipsvegger lager en stjerne på baksiden, er den praktisk talt umulig å få ut av veggen igjen. Derfor skal du i stedet fjerne kragen på pluggen, og dytte resten av pluggen inn i veggen og til slutt lappe igjen hullet. Riktige dimensjoner.


Men du kan forsterke gipsveggen ved å montere plater av kryssfiner eller OSB bak gipsen. Da kan du henge opp nesten hva som helst på gipsveggen. Gipsvegger krever spesielle plugger. Enkle plastplugger er ikke bra nok når du skal henge opp noe på en gipsvegg.


I hvert fall ikke om det er snakk om noe tyngre enn et bilde. Båndene skal være brede, da henger gardinen penest. Om du skal investere i nye gardiner , eller er førstegangskjøper er mulighetene mange. Vi har samlet sammen eksempler på hvordan tekstilprodusentene har hengt opp sine nyheter i høst.


Noen spørsmål å tenke på : Vi du ha stang eller skinner? Synlig oppheng eller skjult?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg