onsdag 2. august 2017

Laks i ovn temperatur

Laks i ovn temperatur

Vi har oppskriften. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter. Raske retter med laks : Se våre oppskrifter. Ferdig på minutter. På en temperatur på 1°C vil laksefiletbitene være klare etter ca.


Laks i ovn temperatur

Noen foretrekker ovnsbakt laks med en rå kjerne, andre ønsker den akkurat gjennomstekt. Saftig laks i ovn servert med grønne grønnsaker og ris smaker godt i en travel hverdag. Kristine Moen Lippard 05. Prøv denne oppskriften!


Slik koker du laks. Til tross for at vi sier å koke laks , skal den aldri koke. Fisk skal alltid trekkes! Når man trekker fisk, koker man opp vann og trekker det til siden før man putter laksen oppi. Herfra skal vannet ha ett oppkok, men ikke koke igjen.


Vannet bør holde god temperatur rett under kokepunktet. Ved tilberedning af fisk på pande eller grill, duppes fisken tør. For å vite når fisken er ferdigstekt, er et digitalt termometer det beste redskapet.


Stikk termometeret inn i fiskens tykkeste del og avslutt tilberedingen når ønsket temperatur er oppnådd. Om du ikke har tilgang til et termometer, kan du teste om fiskekjøttet er ferdig med en gaffel. Rodfrugter i ovn – En friskbagt og dampende laks fra ovnen passer rigtig godt med rodfrugter. Jeg foretrækker helt almindelig bagte rodfrugter i ovn , som eventuelt kan kombineres med lidt kartofler, og ja det er jo også en rodfrugt, så det passer godt sammen.


Ovnsbakt laks er enkelt. Den andre varianten på lista er også superenkel. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin.


Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også. Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten. Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Laks smaker deilig enten den er stekt på panne, bakt i ovnen eller posjert i kjele. Det erfarer du selv hvis du prøver en av disse oppskriftene – og husker grunnregelen om at laksen ikke skal varmebehandles for mye.


Stekt laks med parmesan kombinerer mange spennende smaker. Laks og grønnsaker i ovn passer i en travel hverdag. Legger man kjøttet under folie stiger kjøttet med ca av differansen. Klassikeren er lammestek på 160˚ til anbefalt 63˚.


Sluttresultatet vil bli 67˚ og grått kjøtt. Steketiden vil variere fra ovn til ovn , størrelsen og temperaturen på stykket, (det beste er å la kjøttet få romtemperatur før du steker det), og hvor kraftig kjøttet er brunet på forhånd. Med familiefavoritten laks , stiller det seg derimot annerledes. Den fete fisken har en tettere og mer robust struktur, så her kan man steke på begge sider uten problem.


Men vær litt varsom med stekingen likevel, råder Erik. Laksen bør ikke stekes for hardt og for lenge. Den enkleste måten å kontrollere fiskens temperatur på er å bruke steketermometer. De aller fleste er vant til å bruke det på kjøtt, men du faktisk mer igjen for innsatsen når du bruker det på kjøtt.


Mange anbefaler grader fordi da er man sikrere på at bakteriene holdes i sjakk. Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Bedre kontroll i ovn. Laks kan både kokes, grilles eller stekes.


Velger du det siste, er det lettere å få riktig temperatur på fisken. Er det skinn på lakseskivene er det lett å ta av skinnet etter stekingen. Hvit fisk som torsk, flyndre og breiflabb skal ha en kjernetemperatur fra til grader. Liker du godt varmebehandlet fisk og ikke er redd for at fisken blir litt tørr, legger du deg mot maksimumstemperaturen.


Når jeg ovnsbaker laks , pleier jeg å saltbake den. Jeg legger den på aluminiumsfolie eller bakepapir i ovnspanna, fyller med sjalottløk, sitron og fersk dill. Her er en herlig oppskrift med laks som passer like godt på et festbord som til hverdags.


Laks i ovn temperatur

Dette er min opskrift på ovnbagt laks , og jeg håber du bliver glad for den. Den sikrer i hvert fal at du ikke får en tør laks. Du er meget velkommen til vurdere opskriften, ved at tildele den fra 1-stjerner, eller skrive en kommentar med dine gode råd. Men uansett er foliebaking i ovn utrolig lettvint og god mat so alltid faller i smak.


Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen. Selv om profesjonelle kokker kanskje anser det som å ødelegge fisken. Flott å få et så greit temperatur -skjema.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg