mandag 14. august 2017

Bacon i ovn over og undervarme

SLIK STEKER DU BACON I OVN : Forvarm stekeovn på 2grader med over - og undervarme. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg slicer av bacon. Om du ønsker det så kan du drysse litt salt og nykvernet pepper.


Det kommer ofte an på kvalitetet og type bacon om det er nødvendig. Noen drag med pepperbøssen og saltkorn spandere jeg av og til. Varmluft gir best resultat, men det går fint an å bruke over - og undervarme.

Da er det fort gjort å gjøre rent etterpå! Legg baconskivene på stekebrettet med god avstand til hverandre. Gir sprøtt og godt bacon ! OG Da slipper man også rengjøring av ovn ! Hva med alt fettet som spruter inni ovnen ? Ta det ildfaste fatet med potetene ut av ovnen og senk varmen til 2grader ( over - og undervarme ). Fordel kyllingbitene og grønnsakene over potetene og dryss pinjekjernene over.


Skrell og finhakk løk.

Skjær bacon i biter, hvis du ikke bruker baconterninger. Forvarm ovnen til 2grader (maks med vifte og undervarme ). Kjevle deigen til en pizza. Pisk crème fraîche stiv (som du pisker fløte) og smør på deigen. Strø på løk og bacon.


Bak i ovnen i omtrent minutter, men følg med så den ikke svir seg. Kyllingfilet snurres i bacon og stekes i ovn sammen med med grønnsaker. Server med hvitløksbaguetter. Kylling med bacon stekt i ovn er skikkelig lørdagskosemat.


Flere brett kan stekes samtidig. Jeg bruker mest varmluft. Først og fremst fordi jeg ofte lager mange ting på en gang, og da er varmluft best.


Men, hvis jeg lager delikate ting, type kaker, karamellpudding etc. Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne.


Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Sett på ovnen på 2grader. Resultatet blir best med over - og undervarme.

Bruker du varmluftfunkson, holder det med 1grader. Ha litt olje i en ildfast form. Smør også olje utover et bakepapir du har tilpasset den ildfaste formens størrelse. Lagervarer leveres neste virkedag.


Kjøp Ovn hos WhiteAway. Kle ramekinformer eller muffinsformer med bakepapir. Finn laveste nettpris her. Knekk ett egg oppi hver av formene og sett dem forsiktig i stekeovnen. Find et ildfast fad eller en bradepande frem og smør det med lidt olie.


Kartoflerne skrubbes og skæres i tynde både. Du behøver ikke skrælle kartoflerne, medmindre de er meget grimme. Bacontern ristes af på en pande så de er næsten sprøde. Hældes over kartoflerne.


Derfor er bacon best stekt på medium varme i panne med bitte litt olje. Men også i ovnen med matpapir over og under. Da tar den til seg fettet og den blir ekstra crunchy, sier Jan Vardøen, som er eier av blant annet Villa Paradiso, Smelteverket og Nighthawk Diner. Vardøen sin favorittoppskrift med bacon er eggs benedict. Bacon i ovnen På restauranter lager de bacon i ovnen , og det kan selvfølgelig du også gjøre.


La ovnen bli 1grader, legg baconet på en stekeplate i ovnen på et bakepapir (uten at det er nær hverandre etc). Det vil ta omtrent til minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike. Oversigt over ovnens symboler.


Over - og undervarme Den mest almindelige indstilling på en ovn er over - og undervarme. De fleste ovne har mulighed for at vælge én af to indstillinger: En der varmer både for oven og for neden – samt en, der kun varmer nedefra. Overvarme egner seg spesielt til former, gratenger og retter som skal bli gyllenbrune og fine på toppen.


Men vær forsiktig og pass på slik at det ikke blir brent på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg