tirsdag 8. august 2017

Sjokolade hodepine

Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Mat og drikke kan også utløse hodepine. Dette gjelder spesielt for migrenepasienter som kan få anfall etter inntak av for eksempel kaffe, te, sjokolade , ost eller alkohol.


Kunstige søtningsmidler kan gi hodepine på samme vis som noen får hodepine etter å ha spist matvarer som inneholder nitritt. Tror det eller ei kan dine hodepiner ,.

En bit sjokolade går fint. Derfor kan noen få hodepine av rødvin en gang, men ikke en annen. Type rødvin kan også spille en rolle,. Ifølge nettstedet er det stor sannsynlighet for at mange får hodepine eller migrene på. Sjokolade , rødvin, kaffe, søtstoffet.


Kaffe og sjokolade kan gi deg hodepine. Men er du allerede avheging av kaffe kan du også få hodepine av å trappe ned koffeininntaket. Foto: Illustrasjonsfoto) Slik spiser du vekk hodepinen.

Han beskrev den imidlertid som histaminic cephalgia og mente altså at lidelsen var en hodepine utløst av histaminer. Tretthet og hodepine midt på dagen kan være kroppens normale reaksjon på fysisk overanstrengelse, stress eller mangel på søvn. Likevel har du muligheten til å gjøre noe med dine ernæringsmessige mangler, spesielt hvis du ikke allerede har et balansert kosthold. I denne skriver du opp dato og varighet ved hvert migreneanfall, og hva du gjorde og spiste i timene før hodepinen oppstod.


På denne måten kan du finne dine personlige triggere og deretter forsøke å unngå dem. Enkelte matvarer er vanlige triggere. Det gjelder spesielt sjokolade , sitrusfrukter, ost, alkohol og rødvin. Når hjertet ikke får nok oksygen, blir det tvunget til å jobbe hardere, noe som gjør at du føler deg enda trøttere.


Men hvis du får nok jern gjennom kostholdet ditt, kan du begrense symptomer som trøtthet og hodepine. Ofte begynner den vagt, for så å bli ensidig, pulserende, skarp og kraftig. Triggere for hodepine kan være alt fra rødvin til værforandringer. Men når hodepinen er sykdom i seg selv, kan man ikke fjerne årsaken.


Selve årsaken til at man får migrene for eksempel er de genene man har med seg, også kan det være utløsende faktorer som man blir påvirket av og som kan være med på å utløse og trigge et anfall. Viktigst er det å vite at sjokolade også er en sunn kilde til antioksidanter, som er stoffer som reduserer prosessen med aldring av celler. Noen mener at mat som for eksempel sjokolade kan utløse migrene, men dette er ikke godt nok dokumentert. Inntak av alkohol derimot, og spesielt rødvin, er en kjent trigger.


Dosering Korttidsbehandling av obstipasjon og behandling av kronisk obstipasjon: Behandlingsperioden bør normalt ikke overskride uker, men kan om nødvendig repeteres.

Langtidsbruk kan være nødvendig ved alvorlig, kronisk eller refraktær obstipasjon pga. MS), Parkinsons sykdom eller ved legemiddelindusert obstipasjon, særlig ved behandling med opioider eller. Hvis jeg er i selskap og spiser mye sjokolade , kan jeg kjenne at smertene kommer. Men om du får hodepine fordi du har spist sjokolade , eller om du får lyst på sjokolade før du får hodepine , det er ikke forskerne sikre på, sier Johansen. Omtrent ni prosent av alle kvinner og prosent av alle menn har migrene.


Folk er redde for svulster på hjernen, men det er sjeldent hodepine skyldes noe alvorlig. Hodepine er bare sjelden et tegn på alvorlig sykdom. Men hvis man opplever en tiltakende og usedvanlig hodepine , og hvis andre symptomer dukker opp, som feber, lammelser, taleproblemer eller synsforstyrrelser, bør man snakke med legen, sier han. Kjerringråd og gode tips mot hodepine og migrene. Sult, søvn og stress er vanlige årsaker til hodepine og migrene.


Her er noen kjerringrå tips og råd som kan hjelpe. Nordens største utvalg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg