fredag 4. august 2017

Straksbetaling mellom banker

Vi tilbyr smarte løsninger og gode betingelser. Bli bankkunde enkelt og raskt her! Alt du trenger innen bank: konto, kort, nettbank og mobilbank. Eff 4mill 25år Kost 1. Søk fastrentelån nå! I helgene er det ingen overføringer mellom bankene.


Skriv inn ditt postnummer for å få forslag til bank eller velg i listen under. Nå kan du gjøre straksbetaling i nettbanken din. I løpet av få sekunder vil pengene være disponibelt på konto i annen bank. Du betaler ingenting for å bruke straksbetaling. Straksbetaling er en måte å betale på som betyr at pengene kommer inn på kontoen til den du betaler til med en gang du fullfører en betaling i mobilbanken eller nettbanken.


En vanlig betaling i mobilbank og nettbank går normalt til fem faste tidspunkt i løpet av dagen på hverdager. Dette avhenger av når betalingen utføres, og om betalingen går mellom kontoer i DNB eller to forskjellige banker. Tidligere har betaling mellom ulike banker tatt opptil flere dager, avhengig av når du har betalt. Se de vanlige tidspunktene for overføring mellom banker her.


Men nå får du mulighet til å betale umiddelbart, også til personer som ikke er kunde i samme bank. Tjenesten heter straksbetaling. Straksbetaling er en betalingstjeneste der beløpet blir stilt til disposisjon for mottaker umiddelbart etter at betaler har sendt transaksjonen – altså en realtidsbetaling mellom kundekonti. Bankene i Eika Gruppen var de første bankene som tok i bruk Straksbetalinger. Marit Elisabeth Giske, kommunikasjonsrådgiver i DNB, sier til Dinside at penger som overføres mellom to DNB-kunder allerede i dag fungerer som straksbetalinger.


Men banken ønsker også å innføre straksbetaling mellom DNB og andre banker , men vil foreløpig ikke si noe om når det kommer. Dette er en tilleggstjeneste du kan bestille ved å kontakte vår kundeservice. Bestiller må ha bestillerfullmakt i banken. Et femte oppgjør for betalingstjenester innlan gjør at betalinger går raskere, både via nettbank og andre elektroniske kanaler.


Venter du penger inn på konto fra annen bank ? Bank vil mottaker ikke få pengene før det har skjedd et oppgjør mellom bankene i Norges Bank ,. Hvis mottakers bank har Straksbetaling , får du opp valget om å bruke tjenesten. Det koster ingenting å bruke Straksbetaling hos oss. Når du betaler får du opp valget Bruk straksbetaling , dersom mottaker kan ta i mot straksbetaling.


Vanlige betalinger mellom ulike banker tar opptil flere dager før mottaker har pengene på konto. Valuteringsregler (rentedato) for straksbetaling følger samme standard som for vanlige betalinger. Overføring mellom egne kontoer og andre kontoer i KLP skjer umiddelbart. Betaler du innen disse fristene vil penge komme inn på kontoen samme dag. Du kan også velge å bruke Straksbetaling i nettbanken.


Etter at du har lagt inn kontonummeret til mottakeren av pengene, vil du få opp valg om Straksbetaling. Kryss av for Straksbetaling , og pengene overføres umiddelbart. Merk at dersom mottakerens bank ikke støtter Straksbetaling , vil ikke valget komme opp. Du må da gjøre en vanlig betaling til mottakeren. Fire ganger i døgnet: Overfører du penger til en mottaker som er kunde i en annen bank enn deg, så tar betalingen som regel litt lengre tid.


Overføringer mellom banker skjer fire ganger i løpet av døgnet – alle hverdager. Siste frist er kl 13.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg