torsdag 24. august 2017

Hvor mange uker er det i 2019

Finn laveste nettpris her. Ved prosent uttak er mødre- og fedrekvoten uker etter 1. Foreldre har rett til permisjon i til sammen måneder. Mer konkret vil det si uker ved prosent uttak, og uker ved 1prosent uttak, og uansett så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden. Beregn hvor mange arbeidsdager eller virkedager det er mellom to datoer.


Til sammen skal et skoleår tilsvare minst uker.

Hvor mange som er fra høst til jul og fra jul til sommer varierer nok litt fra skole til skole, alt ettersom hva fylket har lagt opp til. Prøv å finne frem en kalender for hele året, så og tell ukene som blir igjen når du tar bort feriene. Også her varierer det fra land til land hva som er vanligst. I Norge vil helsepersonell (og vi på Babyverden) regne hvor mange uker du er ferdig med.


Det vil si to uker på jobb og fire uker fri. Hele døgnet anses som arbeidstid de to ukene de er på plattformen. Dette sammen med det at arbeideren er borte lenge fra familie, gjør at et årsverk blir kortere enn for mange andre yrkesgrupper.


Sjøfolk jobber tilsynelatende omtrent 7timer mer enn oljearbeidere.

Du bestemmer selv når du tar denne ekstraferien, men du må varsle arbeidsgiver minst to uker i forveien. Som arbeidstaker kan du ikke kreve å dele opp ferien i enkeltdager uten avtale med arbeidsgiver. Dersom din vanlige arbeidstid er tre dager i den uken du tar ferie, har du brukt en ferieuke og ikke tre feriedager.


Dette gjelder også deg som går i turnus og har fridager midt i uka. Sammenhengende ferie. Det mest vanlige er å avvikle eller uker sommerferie. Tre uker før termin er forbeholdt mor, men regnes ikke som del av denne tredelingen.


Mor kan starte med foreldrepenger inntil uker før termin. Disse ukene går av fellesperioden. Dermed vil det også variere hvor mange ekstra fridager man får, dersom man jobber en vanlig arbeidsuke fra mandag til fredag. Du har rett til en ukes ekstraferie fra og med det året du fyller år. Det betyr at du fra da av totalt har rett til uker ferie pr.


For adopsjon er stønadsperioden uker med 1prosent uttak, eller uker ved 80-prosent uttak. Det gis ikke foreldrepenger etter at det er gått tre år etter datoen for omsorgsovertakelsen, og barnet må være under år for at du skal kunne ha rett til foreldrepenger. Det er viktig å merke seg at ferieloven ikke opererer med halve dager. For eksempel vil en arbeidstaker som bare arbeider dager i uken , avvikle virkedager i en ferie på uker.


Tilsvarende gjelder for deltidsansatte som ikke jobber full dag. Les også: Er jeg forpliktet til å ta ut ferie?

Dette er tilfelle for lærer på skolen hvor det er fastsatt gjennom tariffavtale at undervisningspersonalet avvikler hele ferien (uker ) sammenhengende med avslutning siste virkedag i juli måned. Også flere barnehager har feriestengt noen uker på sommeren, og de ansatte må da ta ut ferie i perioden barnehagen er stengt. Beklager hvis det finnes et bedre underforum å bruke. Flytt om nødvendig.


Jeg har fast månedslønn. Jobber 3timers uke. Men enkelte ganger kan det bli overti og lurer derfor på hva som er korrekt måte å regne timelønn på. Tidsbegrensingen er den samme enten du er helt eller delvis sykmeldt.


Har du brukt opp retten på uker ? For å få rett til sykepenger på nytt, må du som hovedregel ha vært helt arbeidsfør i uker etter at du sist fikk sykepenger fra NAV. Du kan maksimalt få sykepenger i uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg