torsdag 17. august 2017

Smerter i lysken gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Ligamentene er festet i lysken. Enkelte opplever intense og nesten krampelignende smerter i lysken (på én eller begge sider).


Idrettsbrokk er en smertefull skade som oftest oppstår hos fotballspillere. Selv om navnet sier at det er et brokk, så er det ikke det, men en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken. Etter hvert fikk Sissel svært store smerter i lysken. Hun forteller at blodpropp hos gravide ofte sitter høyere oppe i benet enn hos ikke- gravide , gjerne i lysken.


Noen får akutte smerter under trening, mens andre får gradvis smerter over tid. I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor smerter i lysken oppstår. Hos noen gravide kan økt bevegelighet mellom bekkenleddene utløse smerter som er særlig fremtredende ved belastning.


Smerter i lysken gravid

Bekkenløsning gir oftest smerter på forsiden av bekkenet, og kan stråle ut til lysken , seteregion eller ned i ben. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. Menstruationslignende smerter eller uspecifikke mavesmerter lige over lysken er almindelige i graviditeten.


Nogle får smerter midt i eller øverst oppe i maven. Blodpropp som oppstår i benet hos gravide starter med symptomer som kan variere fra svake til sterke smerter i låret eller i leggen. Blodpropp i lungene gir blant annet lungesmerter som kommer til brått. Dersom du har hatt smerter i lysken i alt fra ett sekund og opp til tre uker, så kalles det likeledes for akutte lyskesmerter.


Akutte smerter i lysken. Subakutte lyskesmerter. Med subakutt vondt i lysken så refererer man til smerter som har vedvart i alt fra tre uker og. Hvis du er gravid , skal du besøge en kvindehøring mindst en gang hver anden uge, og hvis der er nogen klager, skal du straks kontakte. En kvinne kan oppleve sporadiske smerter når du er gravid.


De vanlige typer smerte oppleves når du er gravid er tilbake, mage, og bekkensmerter. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere.


Smerter fra underlivsorganene. Generelt om smerter i lysken. Den mest hyppige årsag til smerter i lysken er skader i muskler, sener eller ledbånd hos sportsfolk. Lyskenskader kan opstå pludseligt eller løbende over tid. Lyskesmerterne kan forværres, hvis ikke skaden har hvile.


Dersom du er vant til å sykle, er det ingen grunn til å slutte med det dersom du blir gravid og får bekkensmerter. Men du må prøve deg frem, og får du smerter , slutter du. Noen har nytte av å bruke et mykere sete enn ellers.


Du kan også oppleve smerter eller ubehag fra lysken , spesielt når du bøyer deg eller løfter noe. Noen klarer å dytte brokket inn, men det kommer vanligvis ut igjen. Når et brokk ikke kan dyttes inn igjen, kalles det irreponibelt eller inkarserert.


Dette øker faren for komplikasjoner, og du bør oppsøke lege. Hva årsaken til smertene i hoften er, varierer. Alder har stor innvirkning – hos eldre mennesker er det vanligste slitasje i hoften, sier Stephan Maximillian Röhrl, overlege ved ortopedisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus og leder for Norsk forening for Hofte- og Knekirurgi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg