tirsdag 1. august 2017

Pinnekjøtt utgått på dato

Faren min fikk for litt siden 4kg eller mer pinnekjøtt av en forening han er i. Kjøttet gikk ut av dato i februar og det hadde vært ute av fryseren en tid. Han har det nå i kjøleskapet og jeg lurer på om det er mulig å spise dette kjøttet, eller om det er like greit å kaste det. Har en pakke uåpnet pinnekjøtt som gikk ut på dato for noen måneder siden.


Vi fant 9kilo dårlig pinnekjøtt på et grossistlager i Oslo.

Kjøttet hadde gått ut på dato , blitt pakket om og satt på en ny datostempling, sier Gry Holmbakken ,. Melk kan holde lenger enn best før- dato , i hvert fall opp til dager etter det. Så lenge melken ikke klumper seg, kan melk utgått på dato brukes til andre ting dersom man ikke ønsker å drikke den – for eksempel vafler, pannekaker, gjærbakst og grøt. Er nesten på gråten når jeg tenker på en julaften uten pinnekjøtt så jeg må vel nesten gjøre det. Fant dette på matprat.


Til å lage pinnekjøtt trenger du en vid kjele, trepinner eller en rist og selvsagt pinnekjøtt. Del ribba langs hvert ribben. Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natten.

Nesten utgått på dato ? På dette bildet finner du minst tre kjøleskaptabber. De fleste matvarer skal merkes med best før… eller best før utgangen av…. Datoen angir hvor lenge varen holder seg i uåpnet forpakning, uten å tape kvalitet eller andre spesifikke egenskaper. Hvis det er nødvendig å oppbevare matvaren på en bestemt måte, skal det i tillegg til dato også angis oppbevaringsmåte. I stedet står det Best før:.


Da er det opptil deg selv om du vil spise maten eller ikke, etter at datoen er utløpt. I dag spiser mange slik mat som er utgått på dato. Matvarer som har gått ut på dato. Mange tror at de kan redde kjøtt og fisk som er i ferd med å gå ut på dato - eller allerede har gått ut på dato - ved å legge maten i fryseren. Er det da farlig å bruke legemidler som er utgått på dato ? Svaret må bli at det sjelden er noen sammenheng mellom produktkvalitet og utløpsdato, men fordi utløpsdatoen er en formell grense som regulerer legemiddelprodusentens ansvar, kan helsepersonell som bruker utdaterte legemidler også bli stilt til ansvar for konsekvensene.


Hvert år får Mattilsynet telefoner fra sinte forbrukere som har fått en alvorlig knekk i julestemningen. Bålgrillet pinnekjøtt i Kristiansun en trist camping ble reddet av et himmelsk måltid. I Bergen fikk vi kokkene på restuaranten Bare på til å lage et gourmét-målti utelukkende på svinnmat som vi hadde med.


Siste middagen vi lagde på turen var en episk kjøttbollegryte på bål.

Jeg har sjeldent svinekjøtt i hus. Pakken buler litt, men den ser ikke ut som den vil sprenges, det er jo ihvertfall et dårlig tegn. Men nå fant jeg på tilbud! Mange som sier at spesielt oksekjøtt godt kan ligge over datoen , men svinekjøtt blir jo så lett.


PINNEKJØTT KOKT MED ØL OG POTET: Dette er en litt annerledes måte å koke pinnekjøtt på , Karla bruker poteter istedenfor pinner, og koker kjøttet i øl og vann. Holdbarhet på kosttilskudd - Her er det holdbarhetsdatoen som gjelder, forklarer farmasøyt i Vitusapotek, Åse Storfjell-Olven, og legger til: - Etter utløpsdatoen garanterer ikke lenger leverandøren for effekt og kvalitet på produktet. En tilfeldig sjekk bakpå førerkortet mitt gjorde at jeg fikk litt ekstra hjertebank.


For har du litt mer enn bokstaven B på den nederste linja, skal du være ekstra påpasselig. Det var gått ut på dato !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg