fredag 18. august 2017

Dokumentasjon av arbeidsforhold nav

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hvordan sender du dokumentasjon ? Når du sender søknad om dagpenger digitalt kan du legge ved dokumenter sammen med søknaden. Har du behov for å ettersende vedlegg til denne søknaden, gjør du dette ved å logge deg inn på Ditt NAV , gå til Dine saker og velg Last opp vedlegg.


Du treng ikkje dokumentere inntekta di med mindre NAV ber om det.

Dokumentasjon av arbeidstid. Du må dokumentere arbeidstida di. Har ditt siste arbeidsforhold hatt fast arbeidsti og har vara i minst månadar, er det tilstrekkeleg å dokumentere dette. NAV bruker inntekten din til å fastsette hvor stort ektefellebidrag du skal betale.


Derfor skal du legge ved en kopi av den siste skatteavregningen. Hvis du ikke har fått skatteavregningen for i fjor ennå, kan du i stedet legge ved kopi av den siste selvangivelsen. NAV følger og legger til grunn den faktiske pengestrømmen.

Pengene skal faktisk vær ute av arbeidstakers disposisjon og overført til arbeidstakers eksklusive rådighet. Vi påpeker at lønn fra et arbeidsforhold skal inn regelmessig hver måned på egen konto som disponeres av arbeidstaker alene. Kravene til dokumentasjon er de samme som for norsk praksis.


Dette gjelder også i forhold til norsk regelverk, til norske bestemmelser om helse, miljø og sikkerhet, osv. Ved behov må kandidaten selv sørge for godkjent oversetting av dokumentasjonen og ev. Ved mangelfull informasjon risikerer mottakeren å måtte skatte for utbetalingene. Arbeidsgivere, pensjonsutbetalere og andre, sender hver måned opplysninger om dine inntekter og arbeidsforhold til NAV , Statistisk sentralbyrå og Skatteetaten.


Opplysningene sendes i en a-melding. Hver gang de sender en ny a-melding blir informasjonen i denne tjenesten oppdatert. Er opplysningene feil? Våre bedriftsveiledere sitter klar for å svare på spørsmål om å starte og drive bedrift i Norge. Tjenesten er gratis.


Med unntak av tidsbestemte arbeidsforhold , som for eksempel vikariater, vil et arbeidsforhold ikke avsluttes av seg selv. Arbeidsmiljølovens regler om oppsigelse gjelder for de fleste virksomheter og arbeidstakere. Hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har kapitalinntekter og disse er vesentlig endret fra siste ligning, må du dokumentere endringen.

Hvis du har annen inntekt, må du legge ved dokumentasjon på disse inntektene (for eksempel forsikringer som ikke NAV utbetaler). Innloggede tjenester. Du kan logge på NAVs tjenester med ulikt sikkerhetsnivå. Med MinID kan du sende meldekort, bruke arbeidstjenestene, sjekke utbetalinger m. Med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides kan du i tillegg søke om ytelser, skrive til NAV og motta meldinger fra NAV.


Tilsette har rett til personvern og privatliv også på jobb. Men denne retten vil kunne bli innskrenka av det legitime behovet arbeidsgivaren har for forsvarleg drift. Lønn avtales mellom arbeidsgiver og arbeidstaker som en del av den skriftlige arbeidsavtalen.


Barne- og ungdomsarbeideren dokumenterer hva barn og unge opplever og lærer i barnehagen, på skolen, på SFO eller i ungdomsklubben. Det er ingen generell minstelønn i Norge. Skriftlig dokumentasjon i form av ukeplan og ukesluttbrev til foreldrene viser hvilke aktiviteter som er planlagt, og hvordan de har blitt utført. Gjennom fotografier og videoopptak dokumenteres hverdagen.


Forskuttering og refusjon av sykepenger ut over arbeidsgiverperioden. Eventuelt pålegg om forskuttering av sykepenger må være avtalt i arbeids- eller tariffavtale. Hos NAV Rettskilder finner du de mest sentrale lover, forskrifter, rundskriv med mer som gjelder tjenester og ytelser i NAV. Ved å søke i NAV Rettskilder kan du gjøre deg kjent med bestemmelsene som har betydning for din situasjon. Personer på forskjellige utplasseringstiltak finansiert av NAV (tidligere kalt lærlinger på NAV -tiltak), er ikke ansatt i virksomheten.


De kan derfor ikke få HMS-kort og skal i stedet ha med en bekreftelse fra NAV.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg