onsdag 30. august 2017

Røkelaks gravid fryst

Kan gravide spise spekemat dersom man fryser ned kjøttet først? Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks ? Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk? Skal jeg unngå ferskvannsfisk som er over kg mens jeg er gravid ? Når du er gravid er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger.

Tenk på at du spiser for to når det gjelder næringsinnholdet i kosten din, men ikke i mengden. Kutt gjerne ned på sukkerholdig drikke og godterier, erstatt det heller med rikelig frukt og grønnsaker. I Norge er laks den helt klart mest solgte røykte fisken, fullstappet som den er av sunt fett og lukten av urmenneskene i oss, samlet rundt bålet. Kan man spise røkt laks hvis man fryser den?


Honningblomsten Forumet er livet. Dette er relativt mye og derfor tenker jeg å fryse ned i posjoner. Kan dette føre til en bakterievekst?


Dessuten, hvordan skiller billig røkelaks seg fra dyrere alternativer.

Spekemat (fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet godt. Frys en passe porsjonsbit eller to etter at den er tatt ut av vakumpakken! Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Har jo akkurat blitt gravid , og har noen symptomer på det! Men lurer på en ting! Er det flere som fryser mer enn før?


Har aldri hatt det sånn før. Må rett og slett skaffe meg en pysj. Flere kalde gravide. Mange av matvarene som nevnes nedenfor, er lite brukt i et normalt norsk kosthol og vil derfor bare gjelde en liten gruppe gravide. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor.


Ser at gravide nå kan spise røkelaks. Holdt meg unna sist for da var det det rette.

Litt vanskelig å snu om tanken på at det plutselig er greit. Noen som vet hvorfor man nå kan spise det? Bruk hos gravide og ammende bør etter vår vurdering bare skje etter nøye vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det foreligger begrenset dokumentasjon på sikkerhet ved bruk av slike injeksjoner mot allergi hos gravide og ammende.


Fryste ned laks i slutten av juli. Tok de opp i dag og leverte de for røyking. Hvor lenge kan stykkene av vakuumpakka røykalaks ligge i fryseren før den blir dårlig? Og hvor lenge kan den ligge i kjøleskapet etter tining? Dersom den gravide kvinnen har spist risikoprodukter for listeriose (men uten at bakterien er påvist i produktet) og utvikler feber uten annen åpenbar årsak bør den gravide undersøkes av fastlege for ev.


Gravide anbefales et inntak av mikrogram D-vitamin per dag. Gravide som spiser fet fisk mindre enn 2-ganger per uke, bør rådes til å ta tilskudd av D-vitamin, i form av tran eller annet tilskudd. FRYSE Noen opplever å fryse ganske kraftig, særlig i de første ukene rett etter at de har blitt gravide.


Dette er fordi kroppens temperatur har økt og kroppen jobber for å holde varmen oppe. Det gir seg som oftest rundt uke 1 da mange isteden opplever å være varme isteden. En sier hun begynte å fryse rett etter at hun var ferdig med.


Jeg hutrer og fryser om natta, selv om jeg har på meg raggsokker og genser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg