torsdag 3. august 2017

Kalkunfilet i skiver

Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Vi viser deg hvordan. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.


Kalkunfilet i skiver

Brunes i stekepanne og stekes i ovn i ca. Kjernetemperatur ferdig tilberedt. Beregning per person.


Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør. Helstekt kalkunfilet blir en saftig og god middag hvis du steker den riktig. Helsteker du kjøttet i ovnen blir det ekstra saftig, og du kan lett lage mat til mange gjester uten at det blir stress. Fersk kalkunfilet selges hele opp til rundt kilo eller i mindre stykker.


Nå er fileten ferdig stekt og hvilt skjæres den i pene skiver. Anrett på fat med poteter, saus og rosenkål. Hel kalkun med deilig stuffing eller helstekt kalkunfilet. Kalkunkjøtt er også utmerket å grille. Hos MENY får du hel kalkun, kalkunfilet og kalkunfilet i skiver.


MENYs nettbutikk sørger for hjemtransport og oppskrifter finner du på MENY. Skyll og tørk kalkunfileten godt. Ha Melange i en kald stekepanne og varm opp til den er lysebrun. Brun fileten pent hele veien rundt.


Kalkunfilet i skiver

Legg den i et ovnfast fat og dryss med salt, pepper og urter. Hell fettet fra pannen over. Stikk et steketermometer midt i fileten. Sett ovnen på 170°C.


Waldorfsalat: Pisk fløten med sukker til krem og vend inn majonesen. Smak til med salt og pepper. Del druer i to, stangselleri i tynne skiver og eple i terninger og vend det inn i dressingen sammen med valnøtter. Server kalkunen hel eller ferdig delt.


Legg kalkunen på et serveringsfat. Stuffing kan lages dagen i forveien. Denne viser deg når maten er ferdig. Billig Middag hver dag får du hos Bunnpris.


Hver mandag til søndag får du 1g kalkunfilet i skiver fra Kløver til kun kr. Kjøp akkurat det du trenger og spar penger! Skrell sjalottløkene og stek de hele sammen med kjøttet. Legg skivene på bakepapir og ringle over olje og sitronsaft. Skjær kålrabi i tynne skiver.


Kalkunfilet i skiver

Smelt smør i en panne og stek epleskivene gylne. Stekes i ovnen i ca. La kalkunen hvile i ca. Bind opp fileten med mathyssing, da blir den jevnt stekt og du får pene skiver.


Gni fileten inn med salt og pepper og la den gjerne stå i minutter før du bruner den. Legg fileten i en ildfast form og ha på estragonkvister. Nå kan du steke den i olje.


Hvorfor skal jeg bruke mel? Melet fester seg til kjøttet ( kalkunfilet , kyllingfilet, due eller hva-som-helst) og derfor er det lurt å blande inn krydderne i melet. Noen forslag: pepper, cayennepepper, paprika og karri. Legg en skive smør på toppen, eller hell over en spiseskje nøytral stekeolje. Følg beinet med kniven så du får store, fine fileter.


Del dem i skiver og legg tilbake skroget på fatet ved servering. Ved annen gangs servering løsner du lårene og tar av kjøttet så helt som mulig. Ta ut brystet og skrap pannen slik at du får med alle de innkokte smakene, hell gjerne på litt mer vann. Sil stekesjyen slik at den blir klar. La brystet hvile i minst minutter.


Kalkunfilet i skiver

TIl forrett laget jeg røkelaks og pepperrotkrem med eple og selleri – kjempegodt, og desserten var sitroniskalke med bringebærsaus – fikk mye skryt for den! Takk for en kjempefin blogg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg