mandag 6. mai 2019

Blodtrykk over 200

Blodtrykk over 200

Finn laveste nettpris her. Over tid er dette en risikofaktor for demens, hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag og nyresvikt. Når blodet strømmer gjennom blodårene skaper det et trykk som virker på veggene inne i blodårene.


Blodtrykk over 200

Dette trykket kaller vi blodtrykk. Hvis blodtrykket er høyt over ti kan du få forkalkninger og skader i blodårene. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. Om du har nyresykdom, anses det ugunstig med gjennomsnittsblodtrykk over 1over 80. Det er blodtrykket som driver blodet gjennom kroppen, og hvis trykket er for høyt over ti kan det skade blodårene (karskade).


Hg i snitt hvis de spiste to poser lakris om dagen ( 2g). Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk.


Blodtrykk over 200

Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Du kan være en rolig og avslappet person og likevel ha høyt blodtrykk. Undertrykket (det diastoliske blodtrykket ), er trykket som utøves på blodkarenes vegger når hjertet fylles med blod.


Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Når hjertet trækker sig sammen, er blodtrykket (det systoliske tryk) typisk over 200. Man har som regel kraftig hovedpine og er forvirret.


Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Når du måler blodtrykket hos legen, blir du presentert for to tall. Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek. Denne pasientbrosjyren forklarer hvordan man tolker målingene.


Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk. Du bør også måle blodtrykket i begge armene. Er tallene høyere enn de burde være, anbefales livsstilsendringer som kan senke blodtrykket (for eksempel gjennom kostholdsendringer, mosjon og røykeslutt).


Blodtrykk over 200

Gjennomsnittsverdiene for det systoliske og det diastoliske blodtrykket er hos unge, voksne personer henholdsvis 1mmHg og mmHg over atmosfæretrykket. Forskjellen mellom de to trykkene kalles pulstrykk. Lavt blodtrykk kan også skyldes underliggende sykdommer som hjerte-karsykdom eller lavt stoffskifte, visse medikamenter eller det kan være en følge av store blødninger, kraftig dehyderering eller underernæring. Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Det er helt normalt at blodtrykket svinger kraftig gjennom dagen avhengig av aktivitet.


Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 1mmHg i års alderen. Selv om høyt blodtrykk sjelden i seg selv gir symptomer, kan det ha mange alvorlige følgevirkninger hvis det vedvarer over lengre ti dvs. Hvordan oppstår det?


I de fleste tilfeller kjenner man ikke årsaken. Syndromet kalles ondartet hypertensjon oppstår med systolisk blodtrykk over 2og diastolisk blodtrykk vanligvis over 1mm Hg. For de over år er høyt blodtrykk vanligere hos kvinner enn hos menn, presiserer Eva Gerdts, professor i hjertesykdommer ved Universitetet i Bergen, til Vi.


Det er viktig at blodtrykket måles over lengre tid flere ganger, før man tar stilling til om du trenger tablettbehandling. I sjeldne tilfeller, når blodtrykket er særlig høyt, må pasienten henvises til spesialist eller sykehus omgående. I mange tilfælde får du et apparat til at måle blodtrykket med hjem.


Måler blodtrykket. Du skal måle dit blodtryk over nogle dage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg