fredag 10. mai 2019

Kalkunfilet med bacon

Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss.


Siden kalkunfilet er svært fettfattig, kan den godt få litt hjelp fra både smør og bacon for å bli saftigere.

Baconsurret kalkunfilet oppskrift med kalorier, allergener og pris. En god versjon med kalkunfilet i stekeovnen. Ha couscousen i en bolle. Kok opp kyllingbuljongen og hell over couscousen. Saftig kalkunfilet servert på en seng av lekre, ovnsbakte grønnsaker.


Enkel gjestemat eller søndagsmiddag til familien. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.

Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Skjær en lomme i hvert kyllingbryst med en skarp kniv. Pass på at du ikke skjærer tvers igjennom.


Bruk en liten skje eller fingrene til å fylle lommen med osteblandingen. Fest med tannpirkere. Krydre med nykvernet sort pepper og ørlite salt. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stikk gjerne en tannstikker i skjøten. Stekes på middels varme på alle sider, til baconet er gyllent.


Fres rødløken i litt smør eller olje, til den er blank og myk. Tilsett eplebåtene etter et par minutter og la dem surre med. Kyllingfilet snurres i bacon og stekes i ovn sammen med med grønnsaker. Kylling med bacon stekt i ovn er skikkelig lørdagskosemat. Server med hvitløksbaguetter.


Denne viser deg når maten er ferdig. Passende med potetstappe. Vi har oppskriftene!


Kylling er selvfølgelig oplagt, men det spiser jeg jo hele tiden, så det ender faktisk tit på et helstegt kalkunbryst for mig.

Jeg har her grillet kalkunbryst med bacon i en gasgrill, men du kan selvfølgelig sagtens også lave den i en kuglegrill. Husk det er ved indirekte varme i grillen, og pas på din grill ikke bliver alt for varm. Det italienske inspireret kalkunbryst her er inspireret af en grillopskrift. Det er en stensikker vinder, der ikke kan gå galt og brystet er næsten umuligt at gøre tørt, med de mange lag fyld.


Men hold nu lige øje med det i din ovn alligevel og brug et stegetermometer, hvis kalkunbrystet bare skal sidde i skabet og blive saftigt. Denne oppskriften av Gordon Ramsey har vært populær her på bloggen. Det som er bra med den er hvordan man bruker kryddersmør og bacon til å beskytte toppen mot uttørking. En stor utfordring når man lager kalkun er å få den jevnt stekt. Det er lett å ende opp med overstekte bryststykker og litt for lite stekte lår.


Lag deg en god marinade, eller bare pensle kalkunbrystet med smeltet smør og krydre med salt og nykvernet pepper. Legg kalkunbrystet i en ildfast form. Forvarm ovnen til 1grader. Stikk inn steketermometeret slik at spissen er någenlunde i den tykkeste (viktig!) delen av kjøttet.


Ta ut formen når termometeret viser. Helstekt kalkunfilet blir en saftig og god middag hvis du steker den riktig. Helsteker du kjøttet i ovnen blir det ekstra saftig, og du kan lett lage mat til mange gjester uten at det blir stress.


Deler sine oppskrifter - Det jeg vanligvis serverer til kalkunen er potetstappe, grønne bønner med bacon , stuffing, saus, middagsboller - servert med honningsmør, tranebærsaus, søtpoteter og. Kalkun kan tilberedes på mange måter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg