fredag 24. mai 2019

P ring

Den har en ytre diameter på cm. Her skal den sitte i tre uker og skille ut hormoner. P -ringen er en liten plastikkring som skal settes direkte inn i vagina. Deretter skal kvinnen være uten i en uke.


I denne uken kommer menstruasjonen. De aller fleste kvinnene som deltok i studiet synes at det gikk greit å bruke P -ringen.

Her skiller den ut hormoner som gir samme virkning som p -piller. Den er like sikker som p -piller, og vil som regel redusere menssmerter. Den tas ut etter tre ukers bruk og etter en ukes pause (med blødning) settes det inn en ny. Den inneholder progesteronlignende hormon og et østrogen.


Du kan føre den selv inn i skjeden. P-ring er ikke hormonfri prevensjon. Ringen må du ha i skjeden i tre uker før den kan tas ut. En uke etter at du har tatt den ut, (perioden kan sammenlignes med sukkerpillene), setter du deretter inn en ny p-ring.


Indikasjoner Antikonsepsjon.

NuvaRing er beregnet til kvinner i fruktbar alder. Beslutningen om å forskrive preparatet må tas etter en vurdering av den enkelte kvinnes nåværende risikofaktorer, spesielt risikofaktorer for venøs tromboembolisme (VTE) og hvordan risikoen for VTE med preparatet er sammenlignet med andre kombinerte. Fra måneden etter man har fylt år til måneden før man fyller år, får kvinner dekket 1kr hver tredje måned til prevensjonsmidler (gjelder p -piller, minipille, p-ring , p -stav, p -sprøyte og spiral). De som bruker dyrere prevensjon enn dette må betale mellomlegget selv.


Det gælder for p-ring brugere, som for dem, der ikke bruger p-ring , at man tager på i vægt, hvis man spiser mere, end man forbruger. Hvilke fordele er der ved at bruge p-ring ? Langt de fleste kvinder kan tåle p-ring og har det godt med at bruge den. P -ringen kan med fordel anvendes af de kvinder, der har svært ved at huske en p -pille hver dag.


Du finner oversikt nedest i artikkel om hormonfrie prevensjonsmidler. The P ring forms part of the basal body of the bacterial appendage known as the flagellum. It is known to be embedded in the peptidoglycan cell wall. Together with the L ring , it has the function of anchoring the flagellum to the cell surface.


Her frigis det hormoner jevnt i de tre ukene den skal sitte inne. Etter uker skal ringen tas ut av skjeden og kastes. Du skal da ikke ha noen p-ring der de neste dagene, og i de dagene du ikke har p-ring vil du få en menstruasjonslignende blødning. Den åttende dagen setter du inn en ny p-ring og slik fortsetter du. Men sker det ved et uhel kan du skylle ringen i lidt koldt eller lunkent vand og derefter straks sætte den op igen.


Skyll den i lunket vann før du setter den inn igjen.

P -ringer du ennå ikke har brukt, må oppbevares i kjøleskap. Dette regner apoteket ut for deg. Hvis du velger p -piller, p-ring eller p -plaster, kan du få utlevert inntil et halvt års forbruk av disse produktene på én gang.


Er du år, betaler du 2kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg