fredag 31. mai 2019

Foreldrepenger 2019

Se hvor mye foreldrepenger du har rett på i permisjonstiden. Dette har du krav på. Foreslår nye endringer. Jobbsikkerhet og lønnsvekst. DU et Supergavekort på 7kroner.


Hvis du ikke hatt inntekt, kan du få en engangssum isteden.

Mor tar ut foreldrepenger til og med 15. Far skulle startet med fedrekvoten sin 16. Her skal du bruke 16. Du skal bruke den rapporterte inntekten til a-ordningen for juli, august og september.


Ved prosent uttak er mødre- og fedrekvoten uker etter 1. Mer konkret vil det si uker ved prosent uttak, og uker ved 1prosent uttak, og uansett så lenge det ytes foreldrepenger fra folketrygden. Grunnlaget for foreldrepenger. Beregningsgrunnlaget skal fastsettes som en månedsinntekt.

Inntektsopplysningene i forbindelse med disse ytelsene skal rapporteres digitalt til NAV. Nye regler for foreldrepenger. Les mer om foreldrepenger. Det maksimale grunnlaget for foreldrepenger er G, som er 599.


Hvis du tjener mer enn dette, er det mange arbeidsgivere som utbetaler det overskytende. Du kan velge Ja eller Nei for dette på begge. Kalkulatoren regner da ut hvor mye dere får i foreldrepenger ved begge uttaksvarianter.


Generelle bestemmelser. Det kan ytes foreldrepenger som ved adopsjon til person som har foreldreansvar når den andre av foreldrene dør, eller får tildelt foreldreansvaret i medhold av barnelova § og kapittel 7. Det er aktivitetskrav til mor i denne perioden. Mor kan samtidig ha krav på engangsstønad.


Det er mulig å velge flere alternativer for å forlenge permisjonstiden. Merk: Regelverket for kvotene endret seg både 1. Se kvoter for barn født eller adoptert: 1. Endringene trer i kraft for dem som begynner uttaket av foreldrepenger 1. Har dere valgt prosent foreldrepenger er uker forbeholdt mor og forbeholdt far. I tillegg er uker før termin forbeholdt mor.


Har du rett til foreldrepermisjon har du normalt også krav på foreldrepenger fra NAV.

Delvis permisjon gir småbarnsforeldre en mulighet til å kombinere gradert uttak av foreldrepenger med deltidsarbeid. Mødrekvoten og fedrekvoten kan med få unntak ikke overføres til den andre, og foreldrene mister dermed normalt rett til foreldrepenger for kvoteuker som ikke blir tatt ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg