fredag 17. mai 2019

P plaster blødninger

Om du med dette mener p -piller, så skal p - plaster og p -piller ha helt samme virkning: forskjellen består i hvordan hormonene tilføres kroppen (via tabletter eller gjennom huden). Både med p -piller og p - plaster kan mellomblødninger være vanlig, dvs. Menstruasjon og eggløsning styres dels av hormoner fra hjernen (hypothalamus og hypofysen) og dels av hormoner fra eggstokkene. Normalt har en kvinne én eggløsning hver måned. Jeg bruker p - plaster og det funker fint helt til ca 3-uker siden da jeg begynte å få små blødninger.


Den siste uken har jeg oppleved store smerter med blødningene enda jeg bruker p -plasteret. Har satt inn p -stav og har spør om det er vanlig med uregelmessige blødninger. Jeg har hatt sex innimellom p plaster uka og etter at jeg fjernet plasteret. Det har en størrelse på × cm.


Hormonene er innbakt i plasterets klebemasse og kommer inn i blodsirkulasjonen gjennom opptak via huden. P - plaster inneholder hormonene østrogen og gestagen. Disse hormonene finnes naturlig hos kvinner hvor de regulerer eggløsning, menstruasjonssyklus og graviditet. Bytte fra p - plaster.


P plaster blødninger

Dersom kvinnen har brukt p - plaster i minst dager sammenhengende, kan hun gå direkte over på p -stav. For uregelmessige blødninger eller spotting, som gjerne går over til amenoré, ved fortsatt behandling med preparatet: Hvis den neste injeksjonen gis innen dager, kan uregelmessige blødninger som oftest kontrolleres. Hvis unormale blødninger vedvarer, bør tilstrekkelige undersøkelser gjøres for å utelukke organisk patologi. Det sitter godt fast, men er lett å ta av og på.


Tidlige svangerskapskomplikasjoner. Aktuelt hos kvinner i fertil alder og inntil ett år etter menopause hos kvinner under år. Svangerskapet er ikke nødvendigvis erkjent og må vurderes ved samtidig tretthet, brystspreng, hyppig vannlating også om natten, uteblitt menstruasjon, eventuelt kvalme. Det betyder, at p - plaster har en lige så høj sikkerhed som kombinations- p -pillerne. P -plasteret bevirker ligesom p -piller, og p -ring, at ægløsningen blokeres.


Lavere hormondose enn p -piller og p - plaster. Bivirkninger: Som p -piller, kanskje noe mindre. Noen får irritasjonsutflod eller sopp. Passer for: De som kan bruke p -piller, og som vil slippe å ta pillen hver dag, eller som har lett for glemme den.


Langt de fleste kvinder kan tåle p -piller og har det godt med at tage dem. Et problem for nogle er at huske at tage pillen hver dag. Hvis det er svært, er gode alternative muligheder en ring eller et plaster. Regelmæssige blødninger.


P plaster blødninger

I Norge selges P -stav som merkevarenavn Nexplanon som produseres av legemiddelfirmaene Orifarm og MSD. Men uansett hva man bruker av p -sprøyte, piller, plaster osv så får du i deg en dose hormoner ekstra som kan gi utfall på kroppen. Jeg syntes P -pillene jeg gikk på før (trionetta) var mye, mye verre enn p -sprøyta har vært. Så sånnsett er jeg veldig fornøyd.


Både ved p -ring, p - plaster og p -piller får du god kontroll over blødningsmønsteret, og du kan også velge å hoppe over blødninger. P -ringen er en myk gummiring som føres inn i skjeden, og. Spiralen kan også gi uregelmessige blødninger og mellomblødninger.


Andre bivirkninger kan være oppblåsthet og ømme bryster. P -piller inneholder to hormoner, både østrogen og progesteron. De kan fungere omtrent like godt som NSAIDs mot store blødninger. P -plåster passar bra om du vill slippa tänka på att ta en tablett varje dag. P -plåster gör ofta att mensen minskar, blir mer regelbunden och du kan få mindre mensvärk.


Du kan även ta hjälp av p -plåstret för att flytta på mensen, till exempel om du ska åka bort. Fördelar med p -plåster: P -plåster ett säkert skydd mot graviditet. Den tas ut etter tre ukers bruk og etter en ukes pause (med blødning) settes det inn en ny. Den inneholder progesteronlignende hormon og et østrogen.


De fleste kvinner opplever uregelmessige blødninger noen ganger i løpet av livet. At du blør utenom perioden din trenger ikke bety at det er noe farlig. Men i verste fall kan uregelmessige blødninger være et tegn på kreft.


Viktig å utelukke kreft - Uregelmessige blødninger kan skyldes kreft i livmorslimhinnen eller i livmorhalsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg