fredag 10. mai 2019

Muffins uten egg og gluten

Muffins er enkelere å lage enn jeg tror hver gang, og supergode sjokolademuffins uten egg , melk og gluten er det stas å dele med andre! Jeg ønsket å bake muffins uten egg , melk og gluten til 17. Jeg valgte muffins for å redusere faren for kontaminering. Disse muffinsene er uten gluten , egg , nøtter, og kan lages helt melkefrie.


Tenk uten alle “primæringrediensene” for perfekt bakst, og fortsatt fantastisk gode.

Disse er hele familiens storfavoritt, og faktisk har de vært er superfavoritt hos kursdeltakere, venninner og øvrig familie som har fått smake også. Har du noen i familien eller venner av barna som ikke tåler egg ? I denne oppskriften har vi tilsatt kakao, men det kan enkelt justeres etter hva dere liker best. Friske blåbær, eple og kanel, eller vaniljeessens fungerer også veldig godt.


Hvordan kan man bake eggfrie muffins ? Muffins uten egg som er luftige og som heller ikke inneholder gluten ? Det er gøy å tilpasse oppskrifter egne behov. Men ganske ofte inneholder kakene bade melk, mel og egg.

Ja, altså, magiske fordi de er uten egg , da. Og siden jeg stadig får spørsmål fra folk som ikke tåler noen av disse, så har jeg eksperimentert litt, og bakt noen runder, og nå er disse så gode at jeg bare må dele. En muffins uten egg for de med eggallergi.


Sunne grove muffins med bær og sjokolade Sunne grove muffins som er er supre på tur, til lunsj eller frokost når lysten på noe godt melder seg. Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk, egg , gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. I bakebollen visper du sammen egg og sukker til du blir skikkelig sliten i armen (eller så bruker du kjøkkensmaskin).


Visp sammen melk og smør. Tilsett i bakebollen vekselsvis med det tørre (for å unngå klumper). Ha muffinsformer i muffinsbrettet og fordel deigen i. Oppskrift saftige muffins med god kremosttopping og pyntet med friske bær.


Kremosttoppingen lager du rett før du får besøk og brer godt over de gode småkakene. Bruk ett glass til å stikke ut sirkler av brødet. Legg de nederst i formen og legg baconskivene langs med kanten av. Denne er kjempegrei, og uten egg.


De smaker greit og med litt pynt som vi la på blir det fint. Men de ble litt rare i fasongen, falt sammen på en måte.

Nå står de i ovnen og vi venter på resultatet. Smaken ble ikke så værst, og fargene gjorde muffinsene kjempe kule. Bland alt det tørre i en bolle og bland inn melken litt og litt til en tykk klumpfri røre. Rør deretter inn det smeltede smøret, det må ikke være for varmt. Fordel røra på muffinsformer, bruk muffinsbrett.


Dersom du ikke har muffinsbrett kan det lønne seg å ha litt mindre røre i formene og heller lage flere muffins. Møllerens glutenfri muffins er et godt alternativ for de som må spise glutenfritt. Vi har her virkelig lagt oss i selen for å skape et nytt kvalitetsnivå hva gjelder smak, konsistens og utseende på muffins som er glutenfri. Hell dette over i en bakebolle, og la det avkjøle litt.


Rør lett sammen, gjerne med ei tresleiv. Bland det lett, og ha det i resten av røra. Du skal ikke piske.


Kaka er bakt helt uten egg , melk og gluten , men merk at jeg dessverre ikke har helt oversikt over hvorvidt de øvrige ingrediensene er trygge for eggallergikere. Den enkleste måten å sjekke ut det er å spørre den som er allergisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg