mandag 13. mai 2019

Ovnsbakt ørret med rømme

Snu filetene og tilsett creme fraiche eller rømme i stekepannen. Fremgangsmåte på ovnsbakt ørret med vårløk: 1. Sett stekeovnen på 1grader. Legg ørretfileten (du kan også bruke laks) i en ildfast form og ha over olivenolje, salt, pepper, sitronskall og kuttet vårløk.


Ovnsbakt ørret er populært.

Og det er mange gode grunner til det. Det er lettvint, praktisk og du får kontroll på. Nordmenn lærte seg tidlig mange verdifulle kunster når gjaldt å ta vare på og tilberede fisk. Norge, og å surre fisken i panna med rømme har vært vanlig mange ulike steder i landet.


Ha en klatt smør i og brett folien sammen, prøv å heller ha litt for mye folie enn for lite, det kan renne ut av folien. Repeter med de andre filetene. Vend fisken i hvetemelet og stek de først med skinnsiden ned til de er gylnde og sprø i skinnet.

Bruker du skinnfri filet, bruner du de jevnt rundt på hele stykket. Løft ut fisken og legg på er fat eller tallerken, rør ut rømmen i panna og smak til med salt, pepper, urter og sitron. Crème fraîche eller rømme. Skrap bort skjellene med hjelp av ryggen på en halvlang kniv eller bruk en fiskeskrape.


Rens og skyll ørreten godt, ta ut gjellene og fjern ev. Klipp bort det ytterste av halen, likeså finnene, men behold hodet på. Tørk fisken godt utenpå og inni.


Pensle et ark tykk aluminiumsfolie med litt av smøret. Dryss persille over og server i formen. Tips: purre kan byttes med 4-vårløk. Presset appelsinsaft kan byttes med ½ dl hvitvin. Kombinasjonen av ørret , eple og sellerirot gir en svært så delikat rett.


I denne oppskriften kan. Hel ovnsbakt ørret med Geraldinesmør norsk fisk med fransk smak. I min familie har det blitt en tradisjon å servere hel fisk på 1. Dette er oppskriften som Reneé Fagerhøi mener gir oss den beste varianten.

Et saftig stykke ørret med masse gode grønnsaker med en eksotisk vri. Server til fisken med rømme. Ha gjerne ris eller nudler til.


Fest buken sammen med tannstikker (bruk tanstikker uten smak). Deilig smak av paprika og basilikum gjør ovnsbakt ørret til et festmåltid. Oppskriften er enkel, både å lage og imponere med. Passer godt når gode venner kommer på besøk.


Blander du avkjølte rødbeter med litt rømme får du en deilig rødbetsalat til for eksempel stekt ørret eller makrell. Kilde: Lise Finckenhagen. Jeg liker å eksperimentere med nye varianter av denne arbeidshesten i hverdagskjøkkenet. Smørbrød med sei, rødløk og rømme. Sei med soppstuing.


En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg