fredag 17. mai 2019

Sentrifugering symbol

Dette symbolet viser at plagget ikke kan vaskes, hverken i maskinen eller for hånd. Dette er symbolet for håndvask, og kan maks vaskes på grader. Plagget må ikke bli vridd på eller gnidd. Se om maskinen din har et eget program for dette. Eventuelt kan det vaskes på silke-program.


Det er ikke lett å vite hva alle symboler betyr. Normal sentrifugering. Symbolet for sentrifugering er som regel en virvel. Vanligvis sentrifugeres klærne på tampen av de andre vaskeprogrammene, men hvis de fremdeles er for våte til å henges opp til tørk, kan du kjøre dem en ekstra runde i trommelen.


Her må du nok også velge omdreiningshastighet. Jo høyere, jo mer vann får du vekk. At plagget kan vaskes indikeres av en vaskebalje.


Tallet inni baljen indikerer maks varme på vannet, mens eventuelle streker under symbolet indikerer hvor skånsom vasken bør være. To streker betyr ekstra skånsom vask med lav sentrifugering. Er du usikker på hvilket sentrifugeringsprogram som passer best, eller er usikker på hvilket symbol på vaskeanvisningen som forteller oss det? Da bør du se på streken under vaskebaljesymbolet på vaskeanvisningen som sier noe om hvordan plagget skal sentrifugeres.


Ingen strek betyr at plagget tåler normal sentrifugering. Sjekk symbolene og hvordan du forholder deg til disse. Eksemplet er vist med graders vask. Maskinvask, kaldt vann, skånsom sentrifugering.


Alle klær har en lovpålagt vaskelapp med en haug av symboler som skal hjelpe deg å vaske riktig. Prikkene inni tørketrommel- symbolet sier. Vi har nemlig gått gjennom noen av de vanligste symbolene på vaskemaskiner,. Skylling med gradvis avkjøling før sentrifugering. Et firkantet symbol forteller hvordan plagget skal tørkes.


Symbol er en gjenstand eller et ytre tegn som det knytter seg en overført betydning til. Det er et anskuelig uttrykk for ulike typer idéinnhold i kunst, religion eller politikk. Et symbol var opprinnelig en gjenstan brukket i to deler som passet helt til hverandre når de ble satt sammen. Vil du slippe å stryke klær, bør du stille inn vaskemaskinen riktig.


På samme måte som at det er en fordel å vite hvordan du faktisk bruker vaskemaskinen og hva de ulike vaskemaskinprogrammene betyr, er det en fordel å lese på vaskelappen før du velger vaskeprogram og trykker på knappen. Redusert mekanisk behandling. Jeg har hatt en maskin som hadde programmene merket med bokstaver, og da var A grader med forvask (tror jeg), B var grader (som jeg brukte på håndklær), C var grader (som jeg brukte på sengetøy) og D var grader (som jeg brukte på vanlig tøy). Håndvask Spesialprogram for delikat tøy som er merket med et håndvasksymbol. Jeans Dette programmet er egnet til vask av mørke klær som jeans og jakker.


Det bruker ekstra vann til skylling og en mer skånsom sentrifugering for å unngå lyse flekker fra vaskemiddelet. Feilen kan skyldes at maskinen ikke tømmes for vann. De fleste vaskemaskiner har en innebygd sikring som gjør at den ikke kan sentrifugere med vann i maskinen. Vaskemaskinen pumper ut vannet før hver sentrifugering og i tilfelle at slangen eller pumpen er tilstoppet, kan ikke denne funksjonen gjennomføres.


Dette medfører en bankende eller hylende metallisk ly litt avhengig av hvor medtatt lagrene er. Husk sentrifugering. Noen velger å vaske ullklærne for hånd.


Men det er ikke nødvendigvis mer skånsomt enn ullprogrammet til vaskemaskina. Der er det jo veldig forskjellig hvordan vi vasker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg