fredag 24. mai 2019

Gryterett med kjøttdeig og kokosmelk

Gryterett går aldri av moten. I denne har jeg kombinert kokosmelk , tomater, fersk ingefær, spisskummen, paprika og gurkemeie for å lage en fyldig og lekker saus. I tillegg har jeg tilsatt to typer bønner, brokkoli, gulrot og mandler. Resultatet blir en lekker middagsgryte som metter godt i magen og varmer på en småhustrig februardag.


Kjøttfri gryterett med kikerter, bønner, grønnkål, chili og kokosmelk full av deilige smaker. Denne varmende retten må oppleves!

Bland inn purre, sambal oelek, fiskesaus, matfløte og kokosmelk. Tilsett spinaten helt på slutten. Del gulroten på langs og kutt den i tynne skiver på skrå, og sukkerertene i to på skrå. Hell vannet av vannkastanjene. Ha grønnsaker og vannkastanjer i gryten.


Kok opp og la alt trekke i 4-minutter. Dryss over hakket koriander og server med den kokte risen. Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper.


Deretter surres purre, løk og gulrøtter i karri.

Bland dette sammen med kjøttdeigen , tilsett buljong, sukker og tomatpureen. Smak til med fløte og rømme. Indisk gryterett med kylling, eple, ingefær, chili og kokosmelk. Her har vi samlet nydelige gryter med gode smaker og som er fulle av næringsstoffer.


Skru opp varmen og skyv løken og hvitløken til siden. Ha kjøttdeigen i stekepannen og la den steke uten for mye omrøring. Litt stekeskorpe er bra.


Ha opp i paprika og ris og stek noen minutter til. Stek kjøttdeig i margarin eller olje på høy varme i en jerngryte. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Den skal koke i mange timer, slik at smakene går inn i hverandre og forvandles til en rett som er rik på smak og fylde. Server gjerne med brød eller flatbrød.


Haleem er vanlig å spise under fastemåneden ramadan. Spises gjerne med chapatti og frisk chili. Husk å legge linser og byggryn i kaldt vann over natten. En favoritt i vårt ungdommelige ”testpanel” med barn i en alder fra 6-år.


Små biter kan virke positivt inn på barna. De revne gulrøttene er supre. Skrell og hakk løken, og stek den sammen med kjøttdeigen og krydder i baconfettet.

Strø på salt og pepper og smak til. Start med kjøtt og avslutt med løk. Fortsett å legge lagvis til alle ingrediensene er brukt opp.


Høsten er sesong for gryter og ikkje minst kortreist viltkjøtt. Varm opp buljongen og rør inn tomatpureen. Eg har laga hjortegryte og vil veldig gjerne dele oppskrift med dere. Du kan naturligvis bruke andre typer viltkjøtt om du har det tilgjengelig.


Oppskrift på hjemmelaget Haleem, en stuing av korn, kjøtt og linser. Smakes til med salt og pepper SLIK GJØR DU: 1. Sett stekovnen på 2grader. Grovhakk løk og stek den i en stekepanne på middels varme sammen med kjøttdeigen.


La det surre litt, og ha i knuste tomater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg