mandag 13. mai 2019

Krydderkake med yoghurt

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med fettinnhold.


Dette er en deilig langpannekake med smak av krydder, kaffe og sjokolade, som passer godt til kjølige høst- og vinterdager.

Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet. Kaken er veldig rask å lage - du bare rører sammen kakerøren og så er den klar for steking! Surmelk gjør kaken ekstra myk og god. Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: Malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.


Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til.

Denne oppskriften var midt i blinken! Utrolig god og kjæresten var kjempe fornøy det er sånn er krydderkake skal smake. Følger man oppskriften nøye så skal det ikke være noe problem med å få kaken til å heve og få den ferdigstekt på 35.


Jeg fikk tips av en leser om å tilsette litt hakket, mørk sjokolade i deigen. Saftig krydderkake med kulturmelk. Server gjerne krokanis ved siden av.


Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing, men egner seg også godt til frysing. Tips: Skjæres opp i biter og serveres naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av.


Har en gedigen boks med naturell yoghurt stående. Krydderkake med honning. Kunne godt tenkt meg å bake krydderkake , men alle oppskrifter jeg finner har enten kefir eller kulturmelk.


Kan jeg bruke yoghurt ? Her har du oppskriften på en utrolig nydelig og spennende krydderkake ! Oppskriften er gammel og meget velprøvd! Ripsen gir ingen dominerende smak, men setter en liten ekstra piff på kaken.

Skrell søtpotetene, del dem i store terninger og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Hvis søtpotetene begynner å bli brent før de er møre, kan du dekke dem til med et ekstra bakepapir. Bak dem i oven i ca.


Ta ut søtpotetene og la dem hvile. Derfor må jeg selvfølgelig ha en oppskrift på glutenfri krydderkake her på bloggen. Jeg serverte denne glutenfrie krydderkaken med et lett melisdryss, men du kan selvfølgelig ha melisglasur eller ostekrem på om du vil det. Kaken er kjempegod som den er, men du kan også servere den med melisglasur eller ostekremglasur. Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser.


Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt påfyll. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. Sønnen her i huset bestilte ostekake til årsfeiringen med klassen.


Ja vel, tenkte jeg og satte i gang med store mengder kremost og rømme. Eh, det var krydderkake jeg mente” var tilbakemeldingen mor fikk da hun ropte tiåringen inn på kjøkkenet for å ta ostekaken i nærmere øyesyn. Enden på historien?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg