tirsdag 21. mai 2019

Normalt blodtrykk tabell

Men hva regnes egentlig som normale verdier? Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema.


Som du kan se, øker indikatoren for normalt blodtrykk når barnet vokser opp. Klikk på bildet for å forstørre. Litt senket blodtrykk hos barn kan indikere en forsinket utvikling av kardiovaskulærsystemet.

Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på? Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt , lavt og for høyt blodtrykk.


Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 1mmHg i års alderen. Hvis du har købt en blodtryksmåler, kan du selv måle dit blodtryk hjemme i vante omgivelser.


Fordelen ved at måle sit blodtryk hjemme er, at man ofte vil være mere afslappet i eget hjem og derved får et mere realistisk billede af blodtrykket.

Det er omtrent ingen symptomer på høyt blodtrykk før det har vært høyt veldig lenge. Dette er normalt og unormalt blodtrykk. De viktigste helseproblemene som kan komme av høyt blodtrykk , er hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Langt fra alle med høyt blodtrykk får disse problemene. Høyt blodtrykk kommer ikke over natten.


Nesten alle klarer å senke det ved å endre livsstil eller ved å ta legemidler. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret.


Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Lær mer om hva blodtrykk er og bruk en blodtrykktabell for å finne ut hva som er normalt blodtrykk for kvinner og menn. Personer som bruker blodtrykksmedisiner og som har blodtrykk under denne grensen vil her ikke regnes blant personer med høyt blodtrykk.


Oversikt over normalt blodtrykk og blodtrykksverdier med hensyn til alder. Her kan du lese om hva som er vanlig og normalt blodtrykk i forhold til alder. Et normalt blodtrykk for et ungt, voksent menneske vil være 1mmHg systolisk (når hjertet trekker seg sammen) og mmHg diastolisk (når hjertet hviler). Hos barn er blodtrykket lavere enn hos voksne og blodtrykket stiger normalt noe med alder.


En nyfødt har et normalt trykk på ca over blo men når barnet har nådd en måneds alder, stiger normalt blodtrykk til ca enn 45. Normalt blodtrykk. Hvor ofte skal blodtrykket kontrolleres?

Når blodtrykket er normalt , og du ikke har plager, vil legen oftest kontrollere blodtrykket ditt med 6-måneders intervall. Hvis blodtrykket ikke er velbehandlet, vil legen, alt etter hvor høyt blodtrykket ditt er, avgjøre hvor ofte du må få kontrollert blodtrykket. Det betyr at du kan ha en økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk.


Da er det ofte tilstrekkelig å endre til et sunnere kosthold og aktivitetsnivå for å holde blodtrykket stabilt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg