fredag 31. mai 2019

Blodtrykksverdier barn

Barn over tre år som får medisinsk oppfølging eller behandling, bør måle BT ved hver kontakt med sykehus for å avdekke HT ( 2). HT er viktig å identifisere hos barn siden underliggende patologi krever utredning og behandling. Feilmålinger av BT hos barn vil kunne ha alvorlige konsekvenser og føre til unødvendig utredning og behandling. Oversikt over normalt blodtrykk og blodtrykksverdier med hensyn til alder.


Blodtrykksverdier : Lurer du på hva som er vanlig blodtrykk for deg i din alder? Her kan du lese om hva som er vanlig og normalt blodtrykk i forhold til alder. Manuell målemetode er derfor anbefalt på barn der en ved automatisk metode finner høye eller ustabile blodtrykksverdier. Dette fordi manuell metode gir mer nøyaktig resultat dersom den blir utført riktig og fordi referanseverdiene på barn er basert på manuelle målinger.


Hos barn er blodtrykket lavere enn hos voksne. Hos eldre mennesker blir arteriene gjerne stivere, og dette kan medføre at blodtrykket stiger noe. Høyt blodtrykk er en svært vanlig tilstand.


Ved fysiske anstrengelser og ved psykisk opphisselse kan blodtrykket også stige forbigående. Vet dere om en tabell med normalverdier for blodtrykk hos barn ? Eller er det en tommelfinger regel for hva som er normalt i forhold til barnets alder? Tabellen nedenfor viser de ulike blodtrykksverdier for både menn og kvinner er det samme: Forklaring: I den eldre, isolert systolisk hypertensjon er den mest vanlige formen av hypertensjon. Den er forårsaket av økning i stivhet av skipene.


Grunnen til dette er at størstedelen av befolkningen har blodtrykksverdier som ligger på eller nær dette nivået - det er mange rekrutter, og da blir det mange sykdomstilfeller selv om hver enkelt ikke har særlig høy risiko. Leger måler blodtrykk ved svært mange ulike sykdomstilstander fordi det sammen med puls sier noe om sirkulasjonen til pasienten. Friske personer uten spesiell risiko trenger ikke måle blodtrykk, men hvis du er overvektig, røyker eller har andre risikofaktorer for hjerte- og karsykdom bør blodtrykket sjekkes, råder Sollien.


Blodtrykksverdier barn

Blodtrykk måles i Norge normalt i millimeter kvikksølv, forkortet mmHg. Et normalt blodtrykk for et ungt, voksent menneske vil være 1mmHg systolisk (når hjertet trekker seg sammen) og mmHg diastolisk (når hjertet hviler). Det er viktig å kjenne sine blodtrykksverdier , for du kjenner ikke selv når blodtrykket er for høyt. Går du med for høyt blodtrykk i flere år, kan det gjøre stor skade.


Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Det er en tilstand karakterisert ved forhøyt blodtrykk (hypertensjon) og økt utskillelse av protein i urinen. Svangerskapsforgiftning er forbundet med økt risiko for skader både på mor og barn , og ved mistanke om en slik tilstan vil du bli innlagt sykehuset til observasjon, diagnostikk og eventuelt behandling.


Målet er at den skal være en veileder i tilnærmingen til de vanligste sykdommer hos barn. Kapitlene er tematisk satt opp tilsvarende Veileder i akutt pediatri og det er flere steder satt opp krysshenvisninger mellom disse to veilederne. Les hva allmennlegen sier om barn og hvilepuls. Våre leger og legespesialister har svart på mange spørsmål om puls, her er noen av dem. Høy hvilepuls - hva kan årsaken være?


Kjenner pulsslag i låret, er det normalt? Puls og trening, er dette normalt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg