torsdag 30. mai 2019

Havrekjeks uten mel

Prøv deg frem, det er ett hav av muligheter. Bland inn alle tørrvarene og deretter det smeltede smøret, og rør så du får en jevn og fin deig. Jeg måtte bare bake havrekjeks igjen i dag. Denne gangen droppa jeg hvetemel, dermed ble det litt småjusteringer på oppskrifta som jeg bruker.


Disse ble faktisk enda sprøere og bedre enn dem laget med hvetemel i. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen.

Kna inn så mye mel at massen kan kjevles ut til en passe tynn leiv. Stikk ut runde kjeks med glass eller skjær firkanter. Oppbevar kjeksene i tett en boks. Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken.


Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen. Lag deg sunne havrekjeks fri for melk og uten gluten. Denne enkle oppskriften på sprø havrekjeks med sjokoladetrekk fra Made by Berit Nordstran kan alle få til.


I oppskriften brukes produkter fra Made by Berit Nordstran blant dem Flytende Rapskokos, alternativt Smøremyk rapskokos.

Søte og sunne havrekjeks er ikke så vanskelig som du tror. Server kjeksene på en hyggelig frokost med smør, geitost og tyttebærsyltetøy. Dette er kjeks uten egg.


Nei, det skal ikke være nødvendig å justere på andre ingredienser, med mindre det blir veldig lite sukker igjen i oppskriften. Men, du må selvsagt se det an, blir deigen for klissete må du tilføre mer mel , og evt holde igjen på litt av melet dersom deigen blir for fast. Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Husk å la deigen stå kaldt en god stun gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut.


Både liten og stor kan kose seg. Enkel porsjon blir to stekebrett og ca. Tips: Smak til med litt revet appelsinskall, biter av mørk sjokolade, hakkede nøtter, hakkede peanøtter, kanel eller kardemumme.


Sukkerfrie havrekjeks uten smør egner seg utmerket til frokost og som en godbit for både barn og voksne. De er ganske allsidige og passer godt sammen med alle slags matvarer. Næringsrike havrekjeks uten hevemidler. Havrekjeks uten hevemidler er flotte for å bidra til å opprettholde et kosthold rikt på jern og vitaminer. De høye nivåene av fiber i disse kjeksene gir kroppen din flere helsemessige fordeler.


I tillegg bidrar de til sunn fordøyelse og hjelper deg med å opprettholde sunne blodsukkernivåer. I dag ble det havrekjeks som skulle utfordres og det ble litt opp og ned med stekingen.

Bland sammen mel , havregryn, bakepulver og. I dag ville jeg prøve alt på en gang virket det som. Var innom bloggen Utenalt og snappet til meg oppskriften på havrekjeks. Og ville prøve den.


Men kunne jo ikke dy meg for å prøve et nytt mel som jeg mener mamma snappet med seg da hun var i Trondheim. Deigen ligger nå til kjøling i kjøleskap. Havrekjeks er både sunt og enkelt å lage, og her er både sunne og gode havrekjeks oppskrifter.


Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem. Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel. Gjett hva lunsjkosen min har vært de siste dagene da dere? HAVREKJEKS MED GEITOST!


Store, knasende, søte, mektige og helt fantastisk gode havrekjeks uten gluten og sukker! Disse har jeg hatt på lur en god stund og er faktisk fast innventar på bakekursene mine. Disse kjeksene ble til for flere år tilbake. Relaterte oppskrifter til søte havrekjeks.


Kopiering av materiale fra Godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg