torsdag 2. mai 2019

Kan ostekake med gele fryses

Ostekake er rett og slett en fantastisk kake, lett og frisk og kremete som den er. Grunnoppskriften finner du tidligere registrert på detsoteliv. Mange bruker imidlertid å legge et gelélokk som pynt på kaken, slik som i denne oppskriften. Jeg lager av og til vanlig ostekake med kjeks til bunn, som ikke stekes.


Kan denne kaka fryses og i såfall hva er den beste måten å fryse den ned på?

Hvis jeg ikke kan fryse den, hvor lenge kan den stå i kjøleskapet før den blir ødelagt? Gulrotkake kan fint fryses ne også med kremostglasur. Ta ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten. Ostekake kan også fryses , men konsistensen på ostemassen kan endre seg noe ved tining. Denne milde ostekaken har god smak av sitron og er fin å servere til selskap i hagen, 17.


Husk at kaken trenger minst tre-fire timer til å stivne og kan dermed med fordel lages dagen før. Ja, jeg pleier å gjøre det. Noen ganger kan konsistensen bli litt rar etter tining, og hvis det er gelelokk på toppen, vil det se rart ut når du tar den opp igjen.

Jeg pleier derfor kun å servere opptint ostekake når vi har besøk av nærmeste familie, og ikke ved mer høytidelige anledninger. Med ulike typer gelé kan man enkelt lage ostekaker som ser nokså forskjellige ut. En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær. Da får du både en kake som kan fryses , og som er en slags ostekake.


Jeg har oppskrift på en osteiskake. Kjevle kjeksen til fint pulver. Halvparten av kjeksen haes i en springform (cm) med plastfolie i bunn. En silkemyk og smakfull ostekake er et must på kakebordet ved både små og store anledninger.


Bestiller du Ostekake fra oss får du en nydelig opplevelse full av smak. Romsøes Conditori er et gammelt håndverksbakeri og konditori i Stavanger. Friske, syrlige bringebær er kanskje det mest perfekte smaksfølget til en ostekake.


Bærene runder av den litt mektige ostekremen og gir kaken en sommerlig friskhet. Har du andre favorittbær kan du fint blande dem inn i denne kremen. Ingen eggedosis, ingen gelatin – her skal du bare røre kremene sammen og blande inn bærene.


Oppskriften er skammelig enkel. Det ble en fryd for både øye og gane.

Fantastisk god ostekake som skal fryses , og så pyntes med gelé like før servering. Lekker jordbærostekake med fyll. Som noen kanskje har fått med seg, så har jeg tenkt å lage gluten- og ostefri ostekake helt siden Tine kom ut med laktosefri kremost. Jeg fikk tak i osten og den har ligget i kjøleskapet i noen uker nå. Du kan også bruke laktosefri Philadelphiaost).


Av en eller annen grunn har ikke inspirasjonen til å lage ostekaken vært helt til stedet. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Så det blir ingen direkte usmak på kaken hvis du fryser den ne men teksturen vil endre seg og bli mer kornet, og ikke så kremet. Dette er på grunn av fettet i osten. Kaken kan gjerne fryses ,. Lag på lag med gode smaker utgjør en frisk ostekake. Den starter med en kjeksbunn toppet med tre utsøkte ostekremlag, med smak av blåbær og sitron.


Verdens beste ostekake ! Lurer på om den kan fryses ? Ostekake bunn dl havregryn (glutenfri for glutenfri kake) dl mandler store dadler, ca. Kjør alle havregryn, nøtter og dadler i den foodprosessor i 2-minutter, til alt blir en jevn masse og nøttene begynner å slippe ut fett. Når jeg lager ostekake som ikke skal stekes, bruker jeg som regel ferdig gele fra pakke, men denne hadde jeg lyst til å lage med skikkelig sitron og bruke gelatinplater istedenfor.


Det er en ostekake med sitronsmak!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg