mandag 27. mai 2019

Talgkjertler leppene

Betennelse i en talgkjertel. Det kommer da typiske tegn på infeksjon med rødhet, hevelse, ømhet, lokal varme. Jeg er en mann i tjueårene år ved god helse.


Det har gått veldig gradvis, men har nå blitt såpass påfallende at det plager meg sosialt. Leppene har ikke talgkjertler som resten av huden har, og derfor er leppene mer tilbøyelige til å miste fuktigheten. Hvis været er tørt, så er tendensen til å lide av tørre og sprukne lepper større. Du bør ikke vente med å drikke til du blir tørst. Fordyce spots på penis - overtallige talgkjertler.


Det burde heller ikke være nødvendig i og med at de ikke er synlig med mindre du drar i leppene. Det er ingen seksuell overførbar tilstand. Slike kjertler kan vare i lang ti men går også bort av seg selv. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Talgkjertler finnes overalt på kroppen hvor det finnes hår. Huden deles inn i ulike hudtyper, ut ifra hvor mye talg den produserer: fet, tørr, normal og kombinert, sier Onshuus. Jeg har også slike talgkjertler på leppene , usynlig, vet ikke om dette har noe med saken å gjøre.


Rød under leppene er også plagsomt etter hvor mye jeg kjenner det strammer, og føler folk konstant ser på. Etter en stund uten noe på, så begynner leppene å svi, og føler munnen blir mer og mer som et duck face. Forebygging av talgkjertler. For å holde talgproduksjonen under kontroll, handler alt om forebygging.


Lepper er et synlig organ som er en del av munnen på mennesker og noen dyr. Leppene er myke, og de virker som en regulerbar åpning i munnhulen. De brukes også til kyssing, hvor man berører en annens lepper med sine. De kan opptre i underliv og på lepper.


Flekkene består av mange bittesmå talgkjertler. Dette er helt normalt, de fleste voksne har disse flekkene. Leppene har sart hud uten talgkjertler.


De finnes ikke på lepper , fotsåler eller håndflater. For å unngå tørre lepper er det lurt å pleie leppene daglig. Leppepomader bidrar til å hindre tørre lepper. Bruk gjerne en leppepomade når du er ute i frisk luft.


Hudadnekser er en fellesbetegnelse på hårsekker, talgkjertler og svettekjertler. Disse strukturene ligger i lærhuden, men henger sammen med overhuden, som de er utviklet fra. De dominerende er de eksokrine eller ekkrine, som finnes overalt i huden unntatt på leppene. På grunn av det faktum at leppene er ingen talgkjertler , de trenger fuktighet - spesielt om vinteren og våren.


I den kalde årstiden lepper ofte sprekker, tørker ut, og noen ganger de selv oppstå betennelse. Derfor er omsorg for leppene i vinter spesielt viktig, spesielt hvis de er sprukket. Det kan som du sier være talgkjertler som er tette, men det kan like gjerne være milier. Derfor har de også lettere for å bli solskadet enn vanlig hud. De er vanligst i ansiktet.


Dette kan gi rynker på overleppen og tørre lepper. Bruk derfor solkrem på leppene hver dag. Munnen inneholder heller ingen innebygd beskyttelse som hår, svette- eller talgkjertler , derfor er lepper ekstra sensitive og har behov for hjelp utenfra. Dette tror jeg først og fremst er på grunn av usikkerhet.


Jeg har ganske tydelige talgkjertler rundt penis (spesielt på undersiden) og over hele pungen. Er dette et stort problem? Kommer jenter til å kommentere det?


Siden det ikke er talgkjertler i leppene , er det også umulig å tilføre så mye fukt at leppenes egen talgproduksjon stopper. Du kan gjerne bruke leppepomade 4-ganger om dagen for komfortens skyl sier Svendsen. Når man velger leppepomade, er det visse ingredienser man skal være oppmerksom på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg