onsdag 8. mai 2019

Hvor mange måneder er 15 uker

Finn laveste nettpris her. Beregn dager fra en dato til en annen. Men regner man at det er cirka uker i en måned , ser man jo enkelt at det er nærmere måneder.


Dermed kan det være vanskelig å forklare for andre (ofte eldre familiemedlemmer som ikke var vant til å regne uker da de selv ventet barn) hvor mange måneder gravid man er. Hvor mange sekunder er det i en uke ?

For å bruke konvertereren skriver du inn ønsket verdi i den tilhørende boksen. Klikk deretter med musen hvor. Enhver gravid dame som går til svangerskapskontroller teller dagene for å vite hvordan babyen utvikler seg. Men dette er ikke helt sant. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).


Fra uker og dager til uker og dager. Vi glemmer kanskje litt hvor forskjellige kroppene våre er ,.

Dager i kalender er fargekodet slik: Rød –Offentlige fridager og søndager. Svart–Normale arbeidsdager. Andre trimester varer frem til uke 28.


I tredje trimester, som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg. Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født. Ja, ferieloven bærer preg av at den har røtter i ei tid da vi hadde seks dagers arbeidsuke. Derfor regnes altså ei ferieuke fremdeles som seks virkedager, selv om de fleste av oss bare jobber fem dager i uka. For mange er det nok uvant å tenke på lørdag som en virkedag.


Lov- og avtaleverket regulerer også hvor mye arbeidsfri du har rett på. Dette handler blant annet om hvor mange timer fri du skal ha mellom to arbeidsvakter. Dette skal være sammenhengende hviletid – uten arbeidsavbrudd. Utgangspunktet er satt i arbeidsmiljølovens paragraf 10–8.


Du kan kreve tre uker. Det er ferieloven som bestemmer hvor mye ferie du har krav på i løpet av sommeren. Den sier at du kan kreve tre uker sammenhengende ferie i hovedferieperioden, som er fra 1. Unntaket er arbeidstakere som begynner i ny jobb etter 15.

Du bestemmer selv når du tar denne ekstraferien, men du må varsle arbeidsgiver minst to uker i forveien. Som arbeidstaker kan du ikke kreve å dele opp ferien i enkeltdager uten avtale med arbeidsgiver. Dersom din vanlige arbeidstid er tre dager i den uken du tar ferie, har du brukt en ferieuke og ikke tre feriedager.


Tar meg selv som eksempel: Svangerskapet mitt (første dag i siste mens) startet ca 29. Sv: Ang antall uker og måneder. Jeg skjønner ikke helt hvor langt folk er på vei når de snakker måneder jeg. Også lurer jeg jo på om de regner eller måneder Men jeg blir likevel overrasket når noen spør meg om hvor mange uker jeg er (av folk som ikke jobber med dette).


Hvis for eksempel en 1 stilling utgjør 3timer i uken , blir en stilling timer i uken. Dette er noe som skal stå i din arbeidsavtale. Lønn er ikke lovregulert, men avtalebasert.


Arbeidstakere som fyller år i ferieåret får en ekstra ferieuke, til sammen minimum dager ferie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg