fredag 5. oktober 2018

Atopisk eksem symptomer

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Vi vet ikke med sikkerhet hvorfor noen får atopisk eksem.

Disse sykdommene kalles med et fellesnavn atopiske tilstander. Atopisk eksem ( atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende hud. Omlag tre prosent av alle spedbarn utvikler atopisk eksem.


Undersøkelser for allergi hos pasientene har ikke gitt noen klar sammenheng. Det er ingen kjønnsforskjell i forekomst. Dietter hvor man unngår bestemte matvarer har også kun sjelden noen betydning for sykdommens forløp. Enkelte næringsmidler kan gi forverring av atopisk eksem , særlig hos barn (for eksempel kumelk, egg, fisk eller nøtter).


Andre matvarer kan frigjøre histamin og øke kløe og eksem , slik som sjokolade, vingummi, kininholdig brus, syrlige frukter (sitrus, sure epler), krydder, jordbær og ketsjup. Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver.

Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr, rød og kløende. Klør barnet på huden, kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp. Sykdommen kalles også ”barneeksem” og rammer ca prosent av alle norske barn, ofte før 5-års alderen.


Barn og babyer som har foreldre med astma, atopisk eksem eller allergi har økt risiko for å utvikle atopisk eksem. Hvis du har en følsom hudtype er du ekstra utsatt for å få atopisk eksem. Livskvaliteten kan derfor være meget påvirket, hvis man lider af svær atopisk eksem.


Hvis man har svær atopisk eksem , er behandling med fugtigheds- og hormoncremer ikke tilstrækkeligt. Sykdommen er kjennetegnet av en defekt hudbarriere som er mindre motstandsdyktig mot omgivelsene, inflammasjon i huden og en endring av mikrobene som lever på hudoverflaten. En god krem mot atopisk eksem bør være fet og inneholde fuktighetsbevarende stoffer. Noen serier inneholder også stoffer som virker beroligende på hissig hud.


Canoderm er en reseptfri krem som inneholder urea (karbamid), fordelt i en bløtgjørende krembase. Personer med atopisk eksem kan få denne på blå resept. Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg.


De som er plaget av atopisk eksem har også ofte allergier som kan forverre utslettet. Men pasienter med atopisk eksem , spesielt små barn med atopisk eksem , har økt forekomst av spesielt matvareallergier og pollenallergier i forhold til barn som ikke har atopisk eksem. Barn med atopisk eksem har også en økt forekomst av astma.


Hva er atopisk eksem ? Ved syv års alder er rundt kvitt eksemet.

Hovedplagen er kløe. Cirka av barn med atopisk eksem har samtidig en eller flere allergier. Andre faktorer som kan ha betydning for utvikling av atopisk eksem er husstøvmid pollen, dyrehår, luftforurensning, røyking hos mor, varighet av ammeperiode og inntak av matvarer med farge- og tilsetningsstoffer. Symptomer på atopisk eksem. Behandling av infisert eksem.


Eksem blir verre hvis det oppstår infeksjon av bakterier eller virus i huden. Du vil se symptomer som væskende utslett, økende kløe, hevelse, varme, rødhet og eventuelt skorper av gult eller grønt sekret. Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hu eventuelt med væskefylte blemmer.


Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden svekket, og ved infeksjoner kan det lett oppstå forverring i eksemet. Hvilke symptomer gir eksem ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg