mandag 15. oktober 2018

Langtidsstekt kalkunfilet

Langtidsstekt kalkunfilet

Se video av hvordan du steker en hel kalkun her. Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Denne viser deg når maten er ferdig. Skrell rotgrønnsakene og skjær i terninger.


Hell på vann og kok til møre. Bruk en potetstapper til å oppnå en litt grov konsistens. TIl forrett laget jeg røkelaks og pepperrotkrem med eple og selleri – kjempegodt, og desserten var sitroniskalke med bringebærsaus – fikk mye skryt for den! Takk for en kjempefin blogg!


Her viser vi deg hvordan du går frem for å oppnå en saftig og god kalkunfilet. Middag som garantert vil imponere gjestene dine. Server med kokte poteter og rosenkål. I januar kjøpte jeg en frossen kalkun på tilbud til 1kr som veide kg (kr pr kg). I tint tilstand ble den partert og kjøttet veide kg.


Langtidsstekt kalkun servert med marshmellowsalat og portvinsaus. Ta innmaten fra kalkunen og kok dette i 1-liter vann sammen med gulrot, sellerirot, laurberblad og løk. Sil fra grønnskaene og kok opp kraften igjen og la småkoke noen minutter slik at det koker litt inn. Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett.


Helstekt kalkunfilet blir en saftig og god middag hvis du steker den riktig. Helsteker du kjøttet i ovnen blir det ekstra saftig, og du kan lett lage mat til mange gjester uten at det blir stress. Skal du ha flere gjester enn det er mat til på én kalkun, kan du supplere med kalkunfilet eller marinerte kalkunbryst.


Langtidsstekt kalkunfilet

For å gjøre serveringen enkel kan kjøttet på det ekstra kalkunbrystet skjæres opp i skiver og anrettes rundt den hele kalkunen. Har du ikke stort nok fat kan du gjerne kle en langpanne eller en treplate med aluminiumsfolie. Stuffing og annet tilbehør har du sikkert gode oppskrifter på fra før. Trykk på stjernene for å gi din vurdering.


Det er ikke komplisert i det hele tatt. Du må bare gjøre et par ting rett:) Lykke til! Du kan gjerne søke på Heston Blumenthal og andre superkokker, og se hvordan de tilbereder langtidsstekt mat, og du vil se at teknikken er omtrent den samme. Fersk kalkunfilet selges hele opp til rundt kilo eller i mindre stykker. Dette er rent, magert, smakfullt og mørt kjøtt som er enkelt å tilberede, og som kan serveres med all slags tilbehør.


Langtidsstekt kalkunfilet

Hvordan lykkes med kalkun. Vi har oppskriftene som sikrer deg et saftig resultat på kalkunen. Kalkunkjøtt er også utmerket å grille. Du kan variere med tilbehøret for å få frem den gode smaken. Lei av tørt og seigt kalkunkjøtt?


Hemmeligheten bak et perfekt resultat er å bruke steketermometer. Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før. Varm kalkun, sval salat.


Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn. Over 1år etter har den blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen. Sida helga er i gang, så tenkte eg å komme med tips til helgemiddag. Slik steker du kalkun perfekt.


Her i heimen er det vertfall typisk middag på en Søndag, ettersom man gjerne har dagen heime, og har tid og mulighet å la kjøttet få godgjere seg i ovnen. Lær å lage den perfekte kalkunmiddagen med denne oppskriftene. Du får også forslag til kalkunstuffing og saus som passer til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg